ABS, Çin’in ilk metanollü ultramax gemi tasarımına AiP verdi

MDN MEDIA

Lemissoler Navigation, Shanghai Merchant Ship Design ve Research Institute (SDARI), 65.000 dwt’lik metanol ile çalışan ultramax dökme yük gemisi tasarımı için ABS Klaslama Kuruluşu’ndan prensipte onay (AiP) aldı

Çin’in ilk metanol ile çalışan ultramax dökme yük gemi tasarımı olan gemi, EU ETS ve FuelEU regülasyonlarına uygun şekilde tasarlandı. ABS’nin yaptığı ön incelemelerde, Enerji Verimliliği Tasarım İndeksi (EEDI)’nin EEDI Phase 3 standartlarını geçtiği görüldü.

Metanolün, taşımacılık emisyonlarını azaltmak için umut vaat eden bir yakıt olduğuna değinen ABS Global Business Development Kıdemli Başkan Yardımcısı Vassilios Kroustallis, Lemissoler’in yaptığı bu yeni tasarımın Çin gemi inşası için sektörün karbonsuzlaşmasında öncü olması açısından önemli bir fırsat olduğunu ekledi. Kroustallis, ABS’nin armatör ve tersanelere alternatif yakıtlarla ilgili hizmet ve çözüm önerileriyle yön göstererek, böyle yenilikçi projeleri desteklemekten gurur duyduğunu da belirtti.

Lemissoler Navigation CEO’su Philippos Philips, bir kez daha kuru yük filoları için geliştirdikleri yeni teknolojilerin kullanıldığı tasarımlarla öncü olduklarını söylerken, SDARI ve ABS ile yaptıkları işbirliğinin birlikte çalışıldığında başarabilecekleri şeylerin kanıtı olduğunu ifade etti. Bu yeni tasarımın ise, Lemissoler’in 2045’e kadar net sıfıra ulaşma hedefindeki adımlarından biri olduğunu dile getirdi.

SDARI Başkan Yardımcısı Zhou Zhiyong, bu yeni metanolle çalışan geminin tasarımcısı olarak SDARI’nin her zaman müşterilerinin isteklerine göre tasarlanmış, pratik çözümler sunan ve gelecek denizcilik kuralları ve regülasyonlarına optimize tasarımlar sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Seatrade Maritime News

Bunu Paylaşın