Abdülhamid Han Sondaj Gemisi ilk görevine uğurlandı

MDN İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taşucu Limanı’nda Abdülhamid Han Sondaj Gemisini ilk görev yerine uğurlama törenine katıldı.

Erdoğan burada yaptığı açıklamalarda, “Abdülhamit Han sondaj gemisi Yörükler-1 kuyusundaki sondaj çalışmalarını bitirince durmayacak, diğer kuyulara geçecek. Bu şekilde bulana kadar aramaya devam edeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı ayrıca “Akdeniz’de yaptığımız sondaj çalışmaları kendi egemenlik alanımızdadır, bunun için kimseden izin veya icazet almaya ihtiyacımız yoktur. Ne kuklalar ne de onların iplerini ellerinde tutanlar Akdeniz’de hakkımızı almamıza engel olamayacaktır. Çabalarımıza destek verecek herkesle birlikte çalışmaya, birlikte yol almaya hazırız. Bizim ilkemiz, ne hakkımızı yedirmek ne de kimsenin hakkına göz dikmektir.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Karadeniz gazının ilk etabı için gereken 10 kuyudaki işlemleri bitirerek buradan gelecek doğal gazı 2023 yılında milletimizin hizmetine vermeyi planlıyoruz. Küresel ekonomik krizde adeta bir silah haline dönüşen doğal gaz ve petrol kaynaklarımızı ne kadar kısa sürede ne kadar çok artırabilirsek bu kritik süreçte o derece avantaj kazanacağız.” açıklamasında bulundu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın