ABD’nin Uçak Gemisi ile ortak tatbikat

MDN İstanbul

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Doğu Akdeniz’de ABD’ye ait USS DWIGHT D. EISENHOWER Uçak Gemisi Görev Grubu ile ortak tatbikat düzenliyor.

Geçiş eğitimlerinde Türk Donanması’ndan TCG GEMLİK fırkateyni yer alıyor.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ‘‘Doğu Akdeniz’de müttefiklerimiz ile ortak eğitimlere ve yakın iş birliğine devam edilmektedir. TCG GEMLİK fırkateynimiz, Doğu Akdeniz’de ABD’ye ait USS DWIGHT D. EISENHOWER Uçak Gemisi Görev Grubu ile geçiş eğitimleri gerçekleştiriyor. USS DWIGHT D. EISENHOWER Uçak Gemisi Görev Grubu ile 15 Mart’ta başlayan geçiş eğitimleri bugün de devam edecek,’’ ifadeleri kullanıldı.

ABD Deniz Kuvvetleri’nin Afrika Avrupa’da görevli 6’ncı Filosu tarafından yapılan açıklamada ise Türk Gemisi TCG Gemlik (F-492) ile yapılan geçiş tatbikatının, NATO’nun operasyonel ve taktik prosedürlerinin kullanıldığı ortaklık yeteneklerine dayandığı belirtildi.

Eğitimle ilgili Tuğamiral Scott Robertson tarafından yapılan açıklamada, “Türk müttefiklerimizle çalışmak ve 70 yıllık ortak değerleri ve deneyimleri üzerine katarak devam ettirmek büyük bir zevk. Türk Deniz Kuvvetleri ile operasyonlar yürütmek, Amerika’yla benzer düşünen müttefiklerimize olan bağlılığımızı gösteriyor ve birlikte durduğumuzda denizde çok daha güçlü, özgür ve açık koşulları sürdürme yeteneğine sahip olduğumuz fikrini destekliyor,” dedi.

İlginizi çekebilir:  ABD-Türkiye İlişkileri: Cayrosu bozulan gemi misali

Açıklamada ayrıca Dwight D. Eisenhower Uçak Gemisi Görev Grubu’nun dünya çapında çok çeşitli görevleri yerine getirme kapasitesine sahip, çok platformlu bir gemi, uçak ve 5 binden fazla denizciden oluşan bir ekip olduğu bilgisine yer verildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın