ABD’nin rüzgâr planı

MDN İstanbul

Biden yönetimi ABD’nin Batı Kıyısı’nda kurulacak ilk açık deniz rüzgâr kiralama alanları için hazırlanan planı duyurdu.Beyaz Saray, merkezi ve Kuzey Kaliforniya kıyı şeridinde inşa edilmesi önerilen geliştirme bloklarının 4,6 GW’a kadar elektrik üretimi potansiyeline sahip olduğunu açıkladı.

ABD İçişleri Bakanlığı, Kaliforniya sahili boyunca yürütülecek olan açık deniz rüzgâr projesinde bölgede stratejik çıkarları olan Savunma Bakanlığı ile işbirliği içinde çalışacak. Morro Körfezi’nin kuzeybatısında gelecekte kiralanması için 399 mil karelik bir parsel belirlendi. Departman ayrıca Kuzey Kaliforniya kıyılarında rüzgâr gelişimi için önerilen Humboldt Call Area üzerinde de bir çalışma halinde.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Savunma Bakanlığı’nın açık deniz rüzgâr çiftliklerinin kurulacağı alanların belirlenmesinde kilit rol oynadığı belirtilirken; bölgedeki mevcut ve gelecekteki askeri test, eğitim ve operasyonların kritik nitelik taşıdığının kabul edildiğinin de altı çizildi.

Büyüyen ABD açık deniz rüzgâr endüstrisi, öncelikle siyasi irade ve bölgedeki insanların hızlandırılmış bir kalkınmayı desteklediği doğu kıyısındaki projelere odaklanıyor. West Coast açık deniz rüzgâr çiftlikleri kurmak teknik olarak daha zor olsa da rüzgâr kaynaklarının mükemmel bir potansiyele sahip olduğu söyleniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın