ABD’den Yunanistan’ın iki nakliye şirketine para cezası

MDN MEDIA

Yunanistan merkezli nakliye şirketleri Empire Bulkers Limited ve Joanna Maritime Limited, ABD’deki çevre kirliliği yasalarını ihlal ettikleri için her birine 1 milyon dolar olmak üzere 2 milyon dolar ödemeye mahkûm edildi. para cezası

İki şirket, Motorlu Gemi (M/V) Joanna’nın işletmecisi ve sahibi rolleriyle ilgili olarak GemilerdenKaynaklanan Kirliliği Önleme Yasası (APPS)’nı ve Limanlar ve Su Yolları Güvenlik Yasası’nı bilerekve isteyerek ihlal etmekten mahkum edildi. para cezası

İddia makamı, Mart 2022’de New Orleans’ta yapılan ve gerekli kirlilik önleme ekipmanının kurcalandığını ve yasadışı boşaltmaları gizlemek için geminin seyir defterinin tahrif edildiğini ortaya çıkardı.

Adalet Bakanlığı Çevre ve Doğal Kaynaklar Bölümü’nden Başsavcı Yardımcısı Todd Kim, “Hiç şüpheniz olmasın, gerekli kirlilik kontrol ekipmanını kasten kurcalamak ve yasa dışı tahliyeleri gizlemek için resmi gemi kayıtlarını tahrif etmek ciddi suçlardır. Buradaki sanıklar, önemli güvenlik sorunlarını Sahil Güvenlik’ten gizleyerek, yalnızca yasayı ihlal etmekle kalmadı, aynı zamanda mürettebatın ve çevre yaşamını da riske attı” diye konuştu.

İki ilgili şirket de hükûmet tarafından onaylanan bir çevresel uyum planının şartlarına tabi olarak dört yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın