ABD’de enflasyon beklentilerin üzerinde arttı

MDN İstanbul

ABD’de tüketici fiyatları artışı enerji fiyatlarında yaşanan gerilemeyle yıllık bazda aşağı doğru dönmesine rağmen, piyasa beklentilerinin üzerinde açıklandı.

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ağustos ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,1 arttı. Piyasa beklentisi fiyatlarda yüzde 0,1 düşüş olacağı yönündeydi. ABD’de

Böylece tüketici fiyatlarında yıllık bazda artış yüzde 8,3 olarak gerçekleşti. Analistler yıllık artışın yüzde 8,5’ten yüzde 8,0’e ineceği tahmininde bulunmuşlardı.

Çekirdek fiyat olarak kabul edilen gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,6, yıllık yüzde 6,3 arttı. Analistlerin beklentisi aynı sırayla yüzde 0,3 ve yüzde 6,0 artış olacağı yönündeydi.

Ülkede enerji fiyatları aylık yüzde 5,0 düşerken, yıllık artış yüzde 32,9’dan yüzde 23,8 seviyesine indi. Gıda fiyatlarında aylık yüzde 0,8, yıllık yüzde 11,4 artış yaşandı.

Ortalama haftalık kazançlar yüzde 0,1 düşüş gösterdi.ABD’de

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın