ABD ve müttefiklerinden Husiler’e uyarı

MDN MEDIA

Beyaz Saray’dan yapılan ortak açıklamada; ABD ve 11 ülke Husiler’e uluslararası taşımacılığa yönelik saldırılarını hemen durdurmaları için çağrıda bulundu

ABD, Avusturalya, Bahreyn, Belçika, Kanada, Danimarka, Almanya, İtalya, Japonya, Hollanda, Yeni Zelanda ve İngiltere’nin yaptığı ortak açıklamada, bölgedeki kritik suyolunda insan hayatını tehlikeye atmaya ve global ekonomi ile ticaretin doğal akışına engel olmaya devam ettikleri takdirde, ortaya çıkacak sonuçlardan Husiler’in sorumlu olacağı bildirildi.

Açıklama, 19 Kasım’da M/V Galaxy Leader’ı kaçırdığından beri Husiler’in düzenlediği füze ve drone saldırılarının sayısının 24’e ulaşması üzerine yapıldı.

Bu gelişmenin üzerine; Dünya Denizcilik Konseyi, Uluslararası Deniz Ticaret Odası ve BIMCO yaptıkları ortak açıklamada, 12 ülkeye Kızıldeniz’de yaşanan yasadışı olayları kınadıkları için teşekkür etti. Açıklamada, “Üyelerimiz ve onların dünyanın dört bir yanında bulunan denizcileri ile müşterileri adına, 12 ülkeye kurallara dayalı uluslarası düzeni savundukları ve habis aktörleri kanunsuz saldırılarından sorumlu tuttukları için teşekkür ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

gCaptain

Bunu Paylaşın