ABD ve İngiltere Husiler’e karşı savunmada

MDN MEDIA

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 9 Ocak’ta Husiler’in 18 İHA ve 3 füzeyle ticari gemilere yönelik yaptığı saldırıların ABD ve İngiliz savaş gemileri tarafından engellendiğini bildirdi

CENTCOM yaptığı paylaşımda bölgedeki gelişmeleri şu şekilde aktardı:

9 Ocak günü, yerel saatle 21.15’te, İran destekli Husiler, Kızıldeniz’e, düzinelerce ticaret gemisinin geçiş yaptığı uluslararası nakliye yollarına doğru İran tasarımı tek yönlü saldırı İHA’larından (OWA İHA’ları), gemisavar seyir füzelerinden ve bir gemisavar balistik füzeden oluşan saldırı başlattı. USS Dwight D. Eisenhower, USS Gravely, USS Laboon, USS Mason ve Birleşik Krallık’a ait HMS Diamond’ın ortak çabasıyla 18 OWA İHA, 2 gemisavar seyir füzesi ve 1 gemisavar balistik füze düşürüldü.

Bunun 19 Kasım’dan bu yana Kızıldeniz’deki ticari nakliye hatlarına yönelik 26’ncı Husi saldırısı oluduğu kayıtlara geçerken herhangi bir yaralanma ya da hasar rapor edilmediği bildirildi.

İngiltere Kızıldeniz’e yeni gemi gönderiyor

Bölgede karışıklık devam ederken İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, HMS Richmond savaş gemisinin, Husiler’in saldırılarına karşı Birleşik Krallık’ın güçlü bir varlık göstermesini sağlamak üzere, Kızıldeniz’e doğru yola çıktığını ve ABD ile beraber krize yönelik küresel müdahaleye öncülük etmeye devam ederek, hayatları ve küresel ekonomiyi korumak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

DHA

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın