ABD ve Husiler birbirlerini hedef aldı

MDN MEDIA

ABD’nin, Husiler’in kontrolündeki iki gemisavar füze rampasını vurması üzerine, Husiler ticari bir ABD gemisini tam isabet vurdu

ABD Merkez Komutanlığı CENTCOM, 18 Ocak akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, “Kızıldeniz’de seyrüsefer serbestisini korumaya, ABD ve ortak deniz trafiğine yönelik saldırıları önlemeye yönelik devam eden çok uluslu çabalar bağlamında 18 Ocak’ta, CENTCOM güçleri Yemen’de Husiler’in kontrolündeki bölgelerde ateşlenmeye hazır ve Kızıldeniz’in güneyini hedeflenen 2 gemi savar füzeye saldırı düzenlendi” dedi.

Rampaların bölgedeki ABD Donanması gemileri ve ticari gemiler için tehdit oluşturduğu söylenirken, meşru müdafaa amacıya gerçekleştirildiği belirtilen saldırı sonucunda, Husiler yanıt olarak ABD gemisi Kim Ranger’ı hedef aldıklarını açıkladı.

Husilerin Askerî Sözcüsü Yahya Seri yaptığı açıklamada, “Mazlum Filistin halkına yardım Yemen’e yönelik ABD-İngiliz saldırganlığına yanıt olarak Silâhlı Deniz Kuvvetlerimiz, Aden Körfezi’ndeki ABD gemisi Kim Ranger’i hedef almıştır” ifadelerini kullandı. Seri, seyir füzeleriyle gerçekleştirilen saldırıda hedefin tam isabet vurulduğunu aktardı.

AA

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın