ABD, Ukrayna’ya 16 adet Mark VI devriye botu satacak

MDN İstanbul

Mark VI devriye botu
ABD, Ukrayna hükümetine 16 adet Mark VI devriye botu ve teçhizat satacak. 600 milyon dolar değerindeki satış, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın işlemi onaylamasının ardından gerçekleşecek.

Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansı (DSCA), olası yurt dışı satışı hakkında Kongre’yi bilgilendirdi.

Satışın ana tedarikçisi, Safe Boats International olacak.

Ukrayna, 16 adet Mark VI devriye botunun yanında 32 MSI Seahawk A2 silah sistemi, 0 Elektro-Optik-Kızılötesi Radar (FLIR), 16 Uzun Menzilli Akustik Cihaz (LRAD), 5 km hoparlör sistemi, 16 adet dost-düşman tespit sistemi (IFF) ve 40 MK44 topu siparişlerinde de bulundu.

Satın alma ayrıca, ilgili iletişim ekipmanı, destek ekipmanı, yedek parçalar, araçlar ve test ekipmanı, teknik veriler ve yayınlar, lojistik destek ve personel eğitimini de içeriyor.

Ukrayna Donanması’nın devriye yeteneklerini geliştirme amacıyla yapılan anlaşma hakkında DSCA tarafından yapılan açıklamada, ‘‘Bu satışın onaylanması halinde ABD’nin dış politika ve ulusal güvenlik hedefleri desteklenecek ve Avrupa’daki bir müttefikimizin siyasi istikrarı ve ekonomisini sağlaması adına önemli bir etken olan güvenliğini arttırması sağlanacaktır,’’ ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, satışın bölgedeki askeri dengeyi etkilemeyeceği de belirtildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , , ,
Bunu Paylaşın