ABD Limancılığı kapanmakla karşı karşıya

MDN MEDIA

Amerikan Limanları, Cumhuriyetçi Parti harcama planında anlaşamadığı için yarı veya tam zamanlı bir hükûmet kapatmasıyla karşı karşıya kalabilir

Amerikan Liman Yetkilileri Birliği (AAPA), eğer meclis bir karara varamazsa hükûmet kapamasının liman operasyonlarını etkileyeceğini söyledi. Görüşmeler devam ederken, meclisin hükûmete geçici kaynak sağlayacak bir ödenek faturası veya devamlı çözüm bulması için 30 Eylül’e kadar vakti olduğunu ekledi.

AAPA, bir kapanmanın olup olmayacağını ön görmenin zor olduğuna değinirken, liman ve ortaklarının potansiyel etkilere hazırlıklı olması ve durumu yakından takip etmeleri gerektiğini belirtti.

Olası kapatma planı

Hükûmetten gelecek olası bir kapatma durumunda, ABD Sahil Güvenliği ve ABD Gümrük ve Sınır Koruması, görevlerine finansman olmadan devam edecek. Federal Yönetim Ajansı Afet Yardımı da normal ödeneklerden ayrı finanse edildiği için bu durumdan etkilenmeyecek.

ABD Ordu Mühendisleri Birliği, yeni anlaşmalar imzalayamayacak ama 30 Eylül’den önce finanse edilmiş projeler devam edecek.

Çoğu daire çekirdek kadroya düşecek

ABD Ulaştırma Bakanlığı’nın kapatma acil durum planına göre, Liman Altyapısı Geliştirme Programı ve Amerikan Deniz Karayolları Programı çalışanları, Altyapı Yatırımları ve İşleri Yasası (IIJA)’nın finansmanını ve başka kaynakları kullanarak faaliyetlerine devam edecek. Amerikan Altyapısını Sürdürülebilirlik ve Eşitlikle Yeniden İnşa Etme (RAISE) ve Ulusal Önemde Çokmodlu Taşımacılık ve Karayolu Projesi (INFRA) Programları da aynı şekilde IIJA finansmanından faydalanarak çalışanlarını izne çıkarmayacaklar.

Federal Denizcilik Komisyonu (FMC) minimum çalışanla işe devam ederken, FMC vekilleri bu izinden harici tutulacak. Kongre ofisleri de çekirdek kadroyla çalışacak, bu nedenle taleplere cevap vermekte güçlük çekecek.

gCaptain

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın