ABD ile Karadeniz’de ortak eğitim

MDN İstanbul

Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı TCG TURGUTREİS ve TCG ORUÇREİS fırkateynleri Karadeniz’de ABD Donanması’na ait USS PORTER ve USS DONALD COOK muhripleriyle beraber ikili deniz eğitimi gerçekleştirdi.

Eğitimlere ayrıca Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçaklarının yanı sıra ABD ordusuna ait deniz karakol uçağı da katılırken iki ülkenin Deniz Kuvvetleri arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi sağlandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından eğitimlerle ilgili olarak yapılan açıklamada, ‘‘TCG TURGUTREİS ve TCG ORUÇREİS fırkateynlerimiz ile ABD’ye ait USS PORTER ve USS DONALD COOK muhripleri Karadeniz’de ikili deniz eğitimleri icra etti. Karadeniz’deki eğitimlerine Hava Kuvvetlerimize ait F-16 uçaklarımız ile ABD’ye ait deniz karakol uçağı da katıldı. İcra edilen eğitimler, iki ülke Deniz Kuvvetleri unsurları arasında iş birliğini güçlendirerek birlikte çalışabilirliğe katkı sağladı,’’ ifadeleri kullanıldı.

İlginizi çekebilir:    Deniz Kuvvetleri NATO eğitiminde

Amerikalı askerlerin Boğaz merakı
Eğitim sonrası bugün saat 08.00 sıralarında istanbul Boğazı’ndan geçen USS PORTER muhribi yaklaşık 1 saatte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü altına ulaşırken geminin güvertesinde çok sayıda askerin olduğu görüldü. Savaş gemisinin ön ve arka bölümünden silahlı askerlerin nöbet tuttuğu görülürken diğer askerlerin güvertede Boğaz’ı seyrettiği görüldü. Yaklaşık 1,5 saatte boğaz geçişini tamamlayan gemi, Marmara Denizine açıldı.

USS PORTER fırkateyninden yaklaşık 1 saat sonra ise USS DONALD COOK muhribi Karadeniz’den İstanbul Boğazı’na girdi. İkinci savaş gemisi de yaklaşık 1,5 saatte boğaz geçişini tamamlayarak Marmara Denizi’ne açıldı. ABD savaş gemilerinin İstanbul Boğazı’ndan geçmesinin ardından ABD’nin son 2 savaş gemisi de Karadeniz’den ayrılmış oldu. ABD savaş gemilerinin geçişlerine çok sayıda sahil güvenlik botu da eşlik etti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın