ABD Donanması lazer silahını test etti

MDN İstanbul

ABD Donanması’na ait bir amfibi nakliye gemisi olan USS Portland (LDP27), lazer silah sistemini başarılı bir şekilde test etti.

Düzenlenen tatbikatta USS Portland gemisi, Katı Hal Lazeri (Solid State Laser-Technology Maturation Laser Weapon System Demonstrator-LWSD) MK 2 MOD 0 kullanarak bir insansız hava aracını (İHA) etkisiz hale getirdi.

ABD Deniz Araştırmaları Ofisi tarafından geliştirilen LWSD, bir lazer silah sistemi göstericisi. Sistem, Northrop Grumman tarafından geliştirildi. NSWC Dahlgren ve Port Hueneme tam sistemden sorumluydu ve gemi entegrasyonu ile testlerini gerçekleştirdiler.

Yönlendirilmiş enerji silahları (DEW), 1960’lı yıllardan beri lazeri ön plana çıkarmak için geliştiriliyor.

Tatbikatta İHA’lar, silahlı küçük tekneler ve rakip istihbarat, gözetim ve keşif sistemleri ile Donanma gemilerine saldırılarda bulundular.

Enerjiyi bir formdan diğerine dönüştürebilen DEW’ler, düşman hedeflerinde fiziksel hasara neden olan ve kapasitesini tamamen yok eden elektromanyetik sistemler.

DEW’lerin geliştirilmesi ve LWSD’nin üretimi savaş alanında çok hızlı bir avantaj sağlayacak.

Savaş sırasındaki karar alanlarındaki artış ve daha fazla müdahale seçeneklerinin Donanma’ya güç katması bekleniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın