ABD, bazı Çin ürünlerindeki tarifeleri kaldıracak mı?

MDN İstanbul

ABD Başkanı Biden’in enflasyonun düşürülmesi ve Pekin üzerindeki ekonomik baskının sürdürülmesi politikaları arasında seçim yapmakla karşı karşıya kaldığı ortamda, bazı Çin ürünlerine tarifelerin kaldırılmasına yönelik kararın bu hafta açıklanması bekleniyor.

Konuya yakın kaynaklara göre Biden, haftalardır değerlendirdiği tarifelerin kaldırılması, düşürülmesi konusunda kararını bu hafta verecek ve kamuoyu ile paylaşacak. Verilen bilgilere göre Biden, giyim eşyaları ve okul araç-gereçleri gibi alanlardaki mallar için tarifeleri kaldıracak.

Bu arada Trump döneminde uygulamaya konan bu tarifelerin 4 yıllık süreçteki fayda ve zararlarını gözden geçirmekle görevlendirilen ABD Ticaret Temsilcisi’nin Ofisi, tarifelerden faydalanan işletmelerden görüş toplama sürecini 5 Temmuz’da tamamlayacak.

Çin’e uygulanan tarifelerin geleceğine ilişkin karar Biden yönetimi içindeki ayrışma nedeniyle aylardır verilebilmiş değil.

Hazine Bakanı Yellen, tarifelerin ekonomik toparlanmanın önündeki bir engel olduğunu, Çin’in adil olmayan ticaret uygulamalarının düzeltilmesinde etkili olmadığını savunuyor. Buna karşın Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan tarifeleri Çin’den tavizler koparmak için değerli kaldıraçlar olarak görüyorlar.ABD Başkanı Biden’in enflasyonun düşürülmesi ve Pekin üzerindeki ekonomik baskının sürdürülmesi politikaları arasında seçim yapmakla karşı karşıya kaldığı ortamda, bazı Çin ürünlerine tarifelerin kaldırılmasına yönelik kararın bu hafta açıklanması bekleniyor.

FOREKS

ETİKETLER: , , , ,
Bunu Paylaşın