ABB ve Carnival Corporation stratejik ortaklık anlaşması imzaladı

MDN MEDIA

ABB ve Carnival Corporation, Carnival’ın kruvaziyer filosunda kullanılmak üzere sistematik bakım planı, kritik yedek parçaların idaresi ve en yeni teknolojik çözümlerle durum izlemeyi içeren, 15 yıllık bir ortaklık anlaşması imzaladı

Anlaşma kapsamında, Carnival Corporation’ın gemileri ABB’nin kruvaziyerler için geliştirdiği açık denizde yüksek güç çözümlerinden olan, Azipod XO elektrikli tahrik sistemini kullanacak, kişiselleştirilmiş bakım planı ve ABB’nin dijital servis imkânlarından yararlanacak olan Carnival Corporation, aynı zamanda, gemi performansından kazanç sağlarken, konuklarını en iyi şekilde ağırlayacak.

Tasarruf etme imkânı sağlayacak

Anlaşmaya göre, ABB Ability Uzaktan Kontrol Sistemi ve ABB Ability Azipod Durum İzleme ile ABB uzmanları destek için 7/24 hazır olacak. Böylece Azipod XO tahrik sisteminin kullanımı kolaylaşacak. Azipod tahrik sisteminin performansıyla ilgili veri toplanması da yedek parça idaresini ve kuru havuz planlamasını tahmin edilebilir hâle getirip, tasarruf etme imkânı sağlamış olacak.

Anlaşma, teknoloji ve sektör arasındaki işbirliği için iyi bir örnek

Carnival Corporation, Marine Technology Kıdemli Başkan Yardımcısı Michael Kaczmarek, anlaşmanın uzun vade filo performanslarını optimize ederken, enerji ve yakıt verimliliğini artıracağını ve global operasyonlarda emisyonu azaltacağını söyledi. Aynı zamanda, bakım giderlerinde ve yedek parça planlamasında öngörü sahibi olmalarının, planlama, prosedür ve gemi performansında ciddi kazançlar elde ettireceğini ekledi. Kaczmarek, bu stratejik anlaşmanın, önemli teknoloji tedarikçileriyle işbirliği yapmanın gemi performansı üzerindeki yararlarını görmek için iyi bir örnek olduğunu belirtti.

15 yıllık anlaşmayla, işbirliği pekişecek

ABB Marine & Ports Bölüm Başkanı Juha Koskela ise, yaptıkları 15 yıllık anlaşmanın ABB ve Carnival arasındaki işbirliğini güçlendireceğini ve Carnival Corporations’ın kruvaziyer gemilerine kişiselleştirilmiş bakım planı, servis hizmetleri ve dijital hizmetlerine erişim sağlamaktan memnun olduklarını dile getirdi.

ABB ve Carnival Cruise Line arasındaki ilk Azipod tehrik sistemi anlaşması 1995’te Carnival Elation gemisine takılan sistemle yapılmıştı.

gCaptain

Bunu Paylaşın