A101 banka sektörüne göz kırpıyor

MDN İstanbul

Resmî Gazete’de ortaya çıkan bir karara göre A101 yeni bir sektöre adım atıyor. Buna göre Türkiye’de ve dünyada popüler hale gelmeye başlayan dijital bankacılığa A101’de el attı. BDDK’nin aldığı karara göre A101 kurucuları banka kurmak için harekete geçti.

A101 dijital katılım bankası için onay aldı
A101’in büyük ortağı olan Aydın ailesinden Ali Taha Aydın ve Ahmet Yaşar Aydın, yeni dijital katılım bankasının ortakları arasında yer alıyor. Resmî gazetede yayımlanan diğer üç ortağın ismi ise Can Ersöz, Erhan Bostan ve Tolga Akar.

A101

Yayımlanan karara göre dijital katılım bankasının adı T.O.M Katılım Bankası A.Ş. olarak belirlendi. Bankanın ana sermayesi 1,5 milyar Türk Lirası olarak duyuruldu.

Karar Bankacılık Kanununun Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğine göre alındı. Bu yönetmelikte yer alan Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmeliği çerçevesinde T.O.M Dijital Katılım Bankası A.Ş.’nin faaliyet alanları da belirli hale geldi. Bu kapsamda banka, ilgili kanun ve yönetmelikler doğrultusunda dijital bankalar için belirtilen esaslara uygun olarak faaliyet gösterecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın