614 Türk akademisyen Stanford Üniversitesi’nin listesine girdi

MDN İstanbul

Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis tarafından yönetilen bir araştırma ekibi, standart atıf göstergeleri temelinde dünyanın en iyi 159,684 bilim insanını kapsayan (ilk % 2) bir veri tabanı oluşturdu.

Bu standart atıf göstergeleri, bilim insanlarının atıf sayıları, H-indeks değerleri, ortak yazarlıkları ve kariyer boyu etki faktörlerine bağlı olarak hesaplandı. Çalışma, bu göstergeleri kullanılarak bilim insanlarını 22 bilimsel alan ve 176 alt alanda sınıflandırdı.

Dünyanın en iyi bilim insanlarının sıralandığı listeye Türkiye’den 614 akademisyen dâhil oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi 39 bilim insanı ile Türkiye’den en fazla akademisyeni giren üniversite olarak dikkat çekti.

Listede yer alan ve şu an İnce Shipping Group’da Kıdemli Teknik Danışman olarak görev yapan Prof. Dr. Adnan Parlak ile İstanbul Teknik Üniversitesi Deniz Ulaştırma Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Akyüz ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melih Ertan Çınar denizcilik sektöründe dikkat çeken isimler oldular.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın