6 ülkenin vatandaşlarına zorunlu tedbir

MDN İstanbul

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında bir Genelge yayımlandı. Genelge’de salgından korunma amacıyla getirilen seyahat kısıtlamaları doğrultusunda; Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İrlanda, İsviçre, İngiltere ve Mısır için tüm hudut kapılarımızda uygulanmak üzere deniz, kara, hava ve demiryolu ile yolcu girişleri durduruldu.

Karar; Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu, 5682 sayılı Pasaport Kanunu ile Sivil Hava Meydanları, Limanlar ve Sınır Kapılarında Güvenliğin Sağlanması, Görev ve Hizmetlerin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelik doğrultusunda ve kapsamında; Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Covid-19 salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak amacıyla alındı.

Belirtilen ülkelerin vatandaşları ile son 14 gün içerisinde bu ülkelerde bulunan diğer 3’üncü ülke vatandaşlarının 17 Mart Salı günü saat 11.00’dan sonra ülkemize alınmamasına karar verilirken, belirtilen ülkelerin vatandaşlarının ülkemizden çıkışlarına herhangi bir kısıtlama getirilmedi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu ülkelere seyahatleri de geçici olarak durduruldu.

Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve bunların 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 28’inci maddesinde belirtilen alt soylarına verilen resmi belge (Mavi Kart) hamilleri, Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen kurallar çerçevesinde ülkemize giriş yapabilecekler.

Bunu Paylaşın