48 metrelik yüzer vinç Çanakkale’ye geldi

MDN İstanbul

Asian Hercules-III

1915 Çanakkale Köprüsü’nde haziran ayı ortalarında montajına başlanacak olan, her biri 45 metre genişliğinde, 48 metre uzunluğunda ve 700 ton ağırlığındaki tabliye bloklarının montajında kullanılacak Singapur bayraklı ‘Asian Hercules-III’ isimli yüzer vinç, Çanakkale’ye geldi.

Süveyş Kanalı’ndan yola çıkan Singapur bayraklı 106 metre uzunluğunda ve açıldığında yüksekliği 101 metreyi bulan ‘Asian Hercules-III’ isimli yüzer vinç, bu sabah saat 10.30 sıralarında Çanakkale açıklarına geldi ve Ege Denizi’nden Çanakkale Boğazı’na giriş yaptı. Yüzer vinç karaya ve kulelere yakın noktalardaki tabliye bloklarının montajında kullanılacak.

Çimtaş firması tarafından Gemlik ve Gölcük’teki fabrikalarda üretilen tabliye bloklarının 56’ncısı da Gelibolu Sütlüce’deki şantiye alanına getirildi. Her biri 45 metre genişliğinde, 48 metre uzunluğunda ve 700 ton ağırlığındaki tabliye bloklarının montajına haziran ayı içerisinde başlanacak.
Tabliye blokları yüzer vinç ve kaldırma vinci ile askı halatlarına bağlanacak ve tabliye teşkil edilmiş olacak. Köprünün deniz üzerindeki yolunu ise toplamda 87 tabliye bloğu oluşturacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın