4’üncü gemi filoya katılıyor

MDN İstanbul

Fatih, Yavuz ve Kanuni derin deniz sondaj gemilerinin ardından Türkiye’nin 4’üncü sondaj gemisi filoya katılıyor. Sondaj gemilerinin yanı sıra 2 sismik araştırma gemisiyle çalışmalarına devam eden filoya katılacak gemi, yeni nesil üstün özellikleriyle dikkat çekecek.

Karadeniz gazını çıkarmak için katkı sağlayacak yeni sondaj gemisi 238 metre uzunluk, 42 metre genişlik ve 68 bin groston ağırlığa sahip. Maksimum 12 bin 200 metre derinliğe kadar inebilecek yeni nesil sondaj gemisi, 3 bin 600 metre derinliğe kadar işlem yapabilecek.

7’nci nesil olarak adlandırılan en son teknolojiyle donatılan ve kule yüksekliği yaklaşık 104 metre olan gemi 200 kişilik mürettebat kapasitesiyle sondaj çalışmalarını yürütecek personelleri taşıyacak. Gemide aktif konumlandırma sistemi bulunuyor, bunun yanında çift kulesi ve 2 adet güvenli 7 ram BOP sistemi de geminin dikkati çeken özellikleri arasında. MDP sistemi ile donatılan geminin her iki kulesinde de dalga sönümleme amaçlı sistem bulunuyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 4’ncü sondaj gemisinin filoya katılacağını Twitter’daki sosyal medya hesabından paylaştı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın