‘329 kayıp başvurusu var’

MDN İstanbul

Fotoğraf: AA

Selin vurduğu Kastamonu Bozkurt’ta bulunan CHP’li Engin Altay, “AFAD’a 329 kayıp başvurusu yapıldığı bilgisi bana verildi. Sahillerden cesetler toplanıyor bunu Türkiye’nin bilmesi lazım,” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir ve Yüksel Kılıç’la ile birlikte sel bölgesi Kastamonu Bozkurt’ta incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından basın açıklaması yapan CHP Heyeti, Bozkurt’ta durumun iç açıcı olmadığını söylediler.

329 kayıp başvurusu

Ayancık ve Bozkurt’ta büyük bir koordinasyonsuzluk olduğunu ifade eden Altay,”Böyle zamanlarda afet hallerinde, kan davalılar sırt sırta verir birlikte göğüs gerer ama Ayancık’ta ve Bozkurt’ta bunu göremiyoruz. Tıpkı Muğla’da yangın bölgesinde görmediğim bir 10 gün orada kalmış birisi olarak, vay efendim İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği itfaiye ve su tırları ihtiyacımız yok diyerek şehre sokulmamış. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden gelen itfaiye ekibine ‘size ihtiyacımız yok’ denmiş. Bozkurt’u gezdik bir kazmaya bir küreğe ihtiyaç var. Nasıl ihtiyaç yok? Şehirde dükkanların içinde 2 metre kum birikmiş. Evet ayakta binalar var ama her binanın bodrumu ve birinci katı kullanılamaz halde. Böyle vahim bir durumda partizanlık yapılmasını doğru bulmuyorum. Bir belediye geliyor, belediyenin partisine göre burada ona ihtiyaç olup olmadığına karar veriliyor. Bizim için Ayancık da Bozkurt da birdir. Ama AK Parti’nin bu konuda olumsuz yanlış bir tutum içinde haset bir tutum içinde olduğunu görmek, İstanbul Büyükşehir’in Ankara Büyükşehir’in yardımlarına kapıyı kapatmak bırakın onu CHP’li çocuklar ‘Ne yapabiliriz?’ diye gidiyorlar ‘size ihtiyaç yok geri gidin buraya giremezsiniz’ diyorlar. AKP’li çocuklarımız geldiğinde ‘gelin çocuklar şurada su dağıtın burada bunu yapın’ diyorlar. Bu kabul edilemez,” diye konuştu.

İlginizi çekebilir:    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu işin siyaseti olmaz

“Türkiye’nin bilmesi lazım”
Tablonun çok vahim olduğunun altını çizen Altay,” Değerli vatandaşlar tablo size yansıtıldığından çok vahim durumdadır. Yerinde görmüş yaşamış biri olarak söylüyorum tablo vahim. Hükümetin kayıplarla ilgili net bilgi vermemesini, ölenlerle ilgili net bilgi vermemesini çok da doğru bulmuyorum. Panik havası olmasın şüphesiz ama burada onlarca yakınını arayan insana ben rastladım. AFAD’a 329 kayıp başvurusu yapıldığı bilgisi bana verildi ve bu kayıpların hepsi sel anında kayıp. Sahillerden cesetler toplanıyor bunu Türkiye’nin bilmesi lazım. İnebolu’da bir fabrikanın soğuk hava deposunda cesetler tanı konulana kadar oraya toplanıyor. Şuanda Sinop’ta da Ayancık’ta da ben çok net biliyorum 7 ölü var. Burada ölü sayısının çok olacağını maalesef öngörüyoruz,” dedi.

Sözcü

Bunu Paylaşın