26 ülkeden 82 sporcu Kaş’ta buluşuyor

MDN İstanbul

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) ’nun ev sahipliği yaptığı Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) tarafından düzenlenen 5’inci Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası ve CMAS Masterlar Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası, Antalya’nın Kaş İlçesi’nde yapılacak. 5-9 Ekim tarihleri arasında Kaş İnceboğaz Plajı karşısında yapılacak olan dünya şampiyonasına 26 ülkeden 82 sporcu katılacak. İlk kez düzenlenen CMAS Masterlar Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası’na 4 ülkeden 6 sporcu katılacak.

Şampiyonada dalışlar sabit ağırlık (CWT), paletsiz sabit ağırlık (CNF), çift paletli sabit ağırlık (CWT–BF) ve ip destekli sabit ağırlık (FİM) disiplinlerinde gerçekleştirilecek. Şampiyona bugün yapılacak açılış töreni ile başlayacak. Açılış, CMAS Başkanı Anna Arzhanova, TSFF Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen, Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, federasyon yetkilileri ve 26 ülke sporcularının katılacağı yürüyüşle gerçekleştirilecek. Ardından Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda, şampiyonanın açılışı yapılacak.

Şampiyonada dünya rekortmenleri Rus Alexey Molchanoz, Sloven Alenka Artnik, İtalyan Alessia Zecchini yeni dünya rekorları için dalacak. Cenk Devrim Ulusoy’un antrenörlüğünü yaptığı Türk Milli Takımı’nda Şahika Ercümen, Yaren Türk, Fatma Uruk, Birgül Erken, Rüstem Derin, Görkem Gedik ve Serkan Toprak’ın yer aldığı 7 sporcu madalya için mücadele edecek. Şampiyonada, Türkiye ile 4 kıtadan 26 ülke sporcuları mücadele edecek. Türkiye’nin yanı sıra Tunus, Umman, Kuveyt, Lübnan, Güney Afrika, Almanya, Fransa, Slovenya, Slovakya, Avusturya, Danimarka, İsviçre, İsveç, Rusya, Ukrayna, Belarus, Çekya, İtalya, İspanya, Yunanistan, Macaristan, Hırvatistan, Güney Kore ve Şili’den 82 sporcu, madalya için Kaş’ta Akdeniz’in mavi sularına dalış yapacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın