2022 retroları neler getirecek?

MDN İstanbul

Astrolog Özlem Gülerler

Astrolog Özlem Gülerler, 2022 yazında yaşanacak retroların bireysel ve toplumsal etkilerini ve bu dönemde yapılması gerekenleri değerlendirdi

Astrolojik göstergeler hâlâ 2020 ve 2021 senelerinin bireysel ve küresel anlamda devam ettiğini işaret ediyor. Hatta daha geriye giderek 2010 ve 2011 senelerinin devamı olarak görmek mümkün.Nasıl mı? Sizleri biraz geriye götüreceğim. 2009 senesi “Kuş Gribi” vakası ile sallanmıştı tüm dünya. Seneler 2020 Mart ayını gösterdiğinde “Covid-19” ortaya çıktı. 2 yıl süresince hayatlarımızdaki rutinlerin ve konfor alanlarının değişmesine neden oldu. Perşembenin gelişi, çarşambadan bellidir, sözünü astrolojik göstergeler için söyleyebilirim.

Şimdi daha geriye gidelim 2001 senesinde İkiz Kuleler’e giren iki uçak ile tüm gözler İslam dünyasına dönmüştü. 2010 senesinde ise ekonomik kriz ile beraber “Arap Baharı” yaşandı ve Tunus, Yemen, Mısır gibi ülkelerde isyanlar çıktı.

Sene 2022. Ekonomik açıdan çalkantılar sadece ülkemizde değil, tüm dünyada şiddetli sarsıntılara dönüşmeye başladı. 2022 yazında yaşanacak retrolar ise bize geçmişi düşündürmek ister. Yapılan hataların, yanlışların düzeltilmesini ister. Retrolara magazinsel olarak bakmak eğlenceli gibi gözükse de esasında retroların olmasının amacı, bireysel ve küresel anlamda farkındalık içinde olunmasını ve geçmişteki durumların yaşanmaması için yeni plan program yapılmasını sağlamaktır.

“Astroloji’nin etkisine inanmak, her şeyden önce denemeden ileri gelir; bu deneme de öylesine inandırıcıdır ki ancak onu incelememiş olanlar yadsıyabilirler.”
Johannes Kepler

2023 senesi bir başka “Arap Baharı”nın habercisi olarak gözüküyor. Gittikçe artan gıda, doğalgaz, elektrik, benzin fiyatları ekonomik açıdan artmaya devam edecektir. 2011 Senesinde “Arap Baharı”nın neden çıktığını düşünün. İnsanların eşit haklar içinde yaşamak istemeleri, mevcut baskı içinde özgürleşme ihtiyacı, artan fiyatların ekonomik açıdan insanları yaşanamayacak hâle getirmeleri… Bir topluluğa körü körüne bağlı olan, ideolojik anlamda aynı fikirleri benimseyen toplumlarda bile eşit hakların sağlanamaması, mutlaka çözülmelere maruz kalır.

Astrolojik açıdan zaten 2019 Mayıs ayından itibaren, bizler çok farkında olmasak da topraktan aldığımız en basit ürünlerin bile zor bulanacağını işaret eden göstergeler vardı. Şimdi 2022 senesinde gördüğümüz sadece bir kısmı. Elbette felaket habercisi olarak astrolojiyi nitelendirmemek gerekir. Astrolojiyi, önlem almak için kullanmak doğru olandır. Astrolojik göstergelere, acımasız değildir. Önceden bilgi vermeye başlar. Matematik ve istatistik bilimlerini kullanan güçlü bir ilimdir. 2019 ve 2021, 2022, 2023 seneleri son 18, 10 ve 9 yılın sonuçlarının ortaya çıktığı zamanlardır.

Bu yaz yaşanacak retrolar ve astrolojik geçişler, var olan düzenin değiştirilmesini ve yeniden her alanda hakkaniyetli düzenlemelerin yapılmasını istiyor.

Toplumsal değişimler, bireysel değişimlerin artması ile olur. Neler yapabilirsiniz?

♦ Belirttiğim tarihlere bakarak bireysel alanda kendi sorumluluklarınızı almanız gerekir.

♦Eğer şirketiniz varsa ya da yönetici konumundaysanız yeni yapılanmalara izin vermelisiniz.

♦ Tükenmiş, işe yaramayan, üzerinizde gereksiz yük olan kuralları kaldırıp, yerine inovatif ve farklı düzenler kurmalısınız.

♦Kısıtlanmış, baskı kurulmuş çalışanlarla bir yere varılamaz. Bu nedenle bireysel ve kurumsallık içinde özgürlük alanları yeniden oluşturulmalıdır.

♦Ekonomik zorlukların artması gözünüzü korkutmamalı ve değiştirilmesi gerekenleri değiştirmeli, teknolojik revizeler yapmalısınız.

Özellikle 30 Mayıs 2022 günü İkizler burcundaki Yeni Ay retro pozisyondayken gerçekleşecek. Şu demektir ki 2020 Mayıs ile 2021 Aralık arasındaki elde ettiğiniz yeni bilgileri, yeni fikirleri uygulamak için en ideal zamandır. Fikirlerinizi uygulama konusunda açık fikirli ve net olmalısınız. Aynı zamanda iletişim içinde olduğunuz insanların fikirlerini dinlemeli, onların açık ve net bir şekilde fikirlerini anlatmalarına izin vermelisiniz. Buradaki en büyük engel, sizin kendi düşüncelerinize, fikirlerinize körü körüne bağlı olmanızdan dolayı karşı tarafı dinlememek olabilir. Buna dikkat…

14 Haziran 2022 tarihindeki dolunay ise yeni ayda öğrenilen, konuşulan fikirlerin uygulanması için artık harekete geçme zamanı ve eski düşüncelerden kurtulmakla ilgili olacak.

Yukarıda bahsettiğim İkizler burcundaki retro bireysel anlamda olurken, Satürn gezegenin 2022 Haziran ayında Kova burcundaki retrosu ise daha çok toplumla ilgili. 2020 Aralık’tan beri toplumu kısıtlayan, zorlayan konular neyse aniden ve birdenbire aşılmak istenecektir. Özellikle teknoloji, özgürlük, inovatif yaklaşımlar, hümanizm, eşit hakların yeniden güçlü bir şekilde istenmesine dair olaylar yaşanması mümkün.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın