ADRIAN DARYA-1 Mersin’e gelmek için resmi girişimde bulunmadı

MDN İstanbul

Uluslararası basında bugün, ADRIAN DARYA-1 gemisinin rotasını Mersin Limanı’na çevirdiğine yönelik haberler yer aldı. Devlet üst düzey yetkililerince MarineDeal News’e yapılan özel açıklamada, konunun son iki gündür, T.C Dışişleri Bakanlığı ve ilgili üst düzey birimlerce dikkatle takip edildiği belirtildi. Geminin Liman’a yanaşmak için herhangi bir resmi girişimde bulunmadığı; geminin, herhangi bir acente ya da Liman Müdürlüğü ile iletişime geçmediği açıklandı.

Ayrıca uzman bir görüşün MarineDeal News’e yaptığı açıklamaya göre; ADRIAN DARYA-1 ham petrol tankeri ve Mersin Limanı teknik kapasitesi düşünüldüğünde açıkta ya da iskeleden herhangi bir yük tahliyesinin mümkün görülmediğine dikkat çekildi.

Gemi trafiği takip sitesi Marine Traffic’e göre, geminin şu anda Akdeniz’de Sicilya’nın güneyinde bulunduğu ve rotasını Mersin Limanı’na çevirdiği; mevcut hızına göre, 31 Ağustos’ta Mersin’e yanaşmasının öngörüldüğü belirtilmişti.

İngiliz Kraliyet Deniz Kuvvetleri Komandoları, AB yaptırımlarını ihlal ettiği ve Suriye’ye petrol kaçakçılığı yaptığı iddiası ile ADRIAN DARYA-1 gemisine, 4 Temmuz Perşembe günü Cebelitarık Boğazında el koymuştu. Bölgenin Yüksek Mahkemesi tarafından geçen hafta geminin serbest bırakılmasına karar verildi ve ADRIAN DARYA-1 pazar günü Cebelitarık’tan ayrılarak Yunanistan’ın Kalamata Limanı’na doğru intikal ettiğini AIS(Otomatik Tanımlama Sistemi)’den yayınlamıştı.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın