‘104 Amiral’ davasında Emekli Tuğamiral Bülent Olcay pazartesi günü savunmasını verecek

MDN İstanbul

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili açıklamaları üzerine emekli 104 Amiral ve 1 General tarafından yayımlanan kamuoyu duyurusuna ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianameye ilişkin davanın savunmaları 3 Şubat’ta başladı.

Kamuoyu duyurusu başlangıçta 104 emekli Amiral ve 1 emekli General tarafından imzalanmıştı ancak 2 Amiral bu süreçte vefat etti ve Işık Biren’in de halihazırda sağlık sorunları bulunuyor. 102 emekli Amiral ve TESUD Başkanı emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan ile ilgili iddianame Ankara 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 23 Aralık 2021 tarihinde kabûl edilerek dava açılmıştı. Pandemi şartları gerekçesiyle kamuoyu duyurusuna katılım beyanında bulunan emekli askerler savunmalarını ikamet ettikleri il/ilçelerin görevli Ağır Ceza Mahkemelerinde 3 Şubat’tan itibaren (Ankara’ya iletilmek üzere) talimat ile savunmalarını vermeye başladı. Ankara’da ikamet eden Amiraller ve 1 General 21 Mart Pazartesi günü Sıhhiye’de bulunan 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak duruşmalarda savunmalarını yapacak.

Ankara dışındaki illerde ikâme eden amirallerin savunmalarını yapacakları duruşmalar ise 25 Nisan’da tamamlanacak.

Sahil Güvenlik Komutanı olarak emekliye ayrılan Tuğamiral Bülent Olcay ise 7 Mart Pazartesi günü saat 10.50’de Çağlayan İstanbul Adliyesi 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde savunmasını verecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın