104 Amiral Davası savcı hasta olduğu için ertelendi

MDN İstanbul

Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin önemini vurgulamak adına yaptıkları kamuoyu duyurusu nedeniyle haklarında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ‘anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşmak’ suçlamasıyla 3’er yıldan 12’şer yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Emekli Amiraller üçüncü kez hakim karşısına çıktı. 104 Amiral

Esasa ilişkin mütalaanın açıklanmasının beklendiği dava savcının sağlık raporu alarak katılmaması nedeniyle 7 Ekim’e ertelendi.

İlginizi çekebilir:    104 Amiral Davası Gaziler Günü’nde görülecek

‘Bu olağan bir uygulama değil!’
Konuyla ilgili Twitter üzerinden açıklama yapan dava avukatlarından Hüseyin Ersöz, yaşanan durumun olağan bir uygulama olmadığını vurgularken, “Emekli Amiraller Basın Açıklaması Davası’nda, Savcı mazaretli olduğu için Esasa İlişkin Mütalaa açıklanmadı. Mahkeme Başkanı ise duruşmayı 7 Ekim’e ertelediklerini ve Ekim ayında savunmaları tamamlamayı planladıklarını açıkladı. Bu olağan bir uygulama değil!” ifadelerini kullandı.

Davayı takip eden gazeteci Müyesser Yıldız ise, “Sanık avukatları, Cumhurbaşkanlığı avukatının beklenmesine tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı, beklenen avukatın katılan vekili olduğunu söyledi. Hemen ardından, savcının sağlık raporu aldığını belirterek sözü geçici savcıya verdi. Savcı geçici olarak atandığını kaydederek esas hakkında mütalaayı hazırlamak için bir sonraki celseye kadar süre istedi. Duruşma 7 Ekim’e ertelendi” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın