104 Amiral Davası 19 Eylül’e ertelendi

MDN İstanbul

2021 Nisan ayında Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili açıklamaları üzerine emekli 104 Amiral ve 1 General tarafından yayımlanan kamuoyu duyurusuna ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen davanın bugün yapılan duruşmasında savcının değiştiği görüldü. Mahkeme, duruşmada savcılığa esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için süre verdi ve davayı 19 Eylül’e erteledi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri ve eski Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın makam aracıyla gittiği tarikat evinde ‘sarık ve cübbe’ ile fotoğrafının ortaya çıkması üzerine, Montrö’nün asla tartışmaya açılmaması yönünde ortak açıklama yapan 104 emekli amiral hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ‘anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşmak’ suçlamasıyla 3’er yıldan 12’şer yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Emekli amirallerin yargılamasına Ankara 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün devam edildi. Duruşmada savcı, Millî Savunma Bakanlığı’nın ikinci kez yaptığı davaya katılım talebi konusunda yeniden karar verilmesine gerek olmadığı yönünde mütalaa verdi ve Feyyaz Öğütçü başta olmak üzere bazı tanıkların dinlenmesini istedi.

Bazı sanıkların Avukatı Ahmet Erdoğan, savcı değişikliğini gündeme getirdi ve “Burada hazin, duygusal, vicdanları sızlatan savunmalar yapılmıştı. Maalesef savcımız bunu kaçırmıştır. Bu konuda da endişelerimizi belirtiyorum” diye konuştu.

Mahkeme Başkanı, savcı değişikliği eleştirilerine karşı, “2 sene birlikte görev yaptık. Mahkememize yabancı değil” açıklamasında bulundu.

Mahkeme heyeti, tanık dinleme taleplerini reddetti ve esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak üzere savcılığa süre vererek davayı 19 Eylül’e erteledi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın