10 turizm teknesine ‘Mavi Bayrak’ ödülü

MDN İstanbul

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından verilen “Mavi Bayrak” ödülünü Türkiye’de 519 plaj, 22 marina, 6 bireysel yatın yanı sıra 10 turizm teknesi kazandı.Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) görevlileri, Antalya’nın Kemer ve Kaş ilçelerinde ödülü kazanan tekneleri denetleyerek, sertifikalarını ve mavi bayraklarını teslim etti. Büyük mutluluk yaşayan tekne sahipleri, kazandıkları bayrakla ziyaretçilerini mavi yolculuğa çıkarmaya başladı.

TÜRÇEV Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Mustafa Ergiydiren, mavi bayrağın çok saygın, çevreye duyarlı bir ödül olduğunu belirtti. Ergiydiren, “Türkiye’de marina ve bireysel yatlara mavi bayrak ödülü veriliyordu ancak turizm teknelerine ilk defa bu yıl verildi. Bu ödül, turizme önemli katkı sunacaktır. Uluslararası geçerliliği olan bir ödül,” dedi.

Turizm teknelerinin ödülü kazanabilmek için belirli kriterleri yerine getirdiğini vurgulayan Ergiydiren, misafirlerin gezinti yapılan yerlerle hassas alanlar ve nesli tükenme tehlikesi bulunan Caretta Caretta, Akdeniz Foku gibi canlılar hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini; teknedeki atıkların cam, plastik, katı atık şeklinde ayrıştırılarak toplanması, bunların da lisanslı firmalara verilmesi şartı olduğunu belirtti.
Ödülü kazanan turizm teknelerinin içinde motor yat, charter, günübirlik teknelerin de bulunduğuna değinen Ergiydiren, “Bu tekneler bizim denizlerdeki gözümüz. Denizlerde olabilecek kirliliklerde ilgililere haber vermeleri önemli. Anlık video kaydı alarak, fotoğraf çekerek önemli bir görev de üstleniyorlar,” şeklinde konuştu.

AA

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın