YEGED’in ‘Bodrum’ yelkenli okul gemisi STI 2013’te birinci oldu

MDN İstanbul

STI “Sail Trining Inter-national” her yıl, dünyanın değişik denizlerinde ve limanlarında “Görkemli Yelkenli Gemiler” arasında yarış ve liman gösterileri düzeniyor. Bu yılki regata 21 Eylül – 07 Ekim 2013 tarihleri arasında Barselona, Toulon ve La Spezia Limanları arasında yapıldı.
Sail Training Inter-national’ın düzenlediği Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya, Rusya, Fransa, Romanya, Macaristan, Hollanda, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Portekiz, İrlanda ve Bulgaristan gibi denizcilikte iddialı ülkelerin katıldığı uluslararası “Tall Ships” görkemli yelkenli teknelerin 21 Eylül – 07 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılan regatasına Yelkenli Gemide Eğitim Derneği’nin (YEGED) hazırlayıp, yönettiği ‘Bodrum’ isimli yelkenli eğitim gemisi “B” sınıfında İspanya, İtalya, Fransa, İngiltere ve diğer ülke gemileri arasında birinci gelmiş ve gümüş kupayı Türkiye’ye kazandırmıştır.
Gemide çeşitli üniversitelerden ve yüksek okullardan 14 genç gönüllü olarak Türkiye’yi temsil ettiler. Öğrenciler yarışın ikinci ayağında Toulon-La Spezia arasında bitiş hattına birinci girdiği gibi, handikap hesaplarından sonrada B sınıfında birinci olmuştur.
UNESCO’nun 2013 yılını Piri Reis’e adaması nedeni ile YEGED ‘Bodrum’ yelkenli okul gemisinin bu seferini Piri Reis anısına düzenledi.

Bunu Paylaşın