West Marine Türkiye, yeni ürün ve mağazalarla büyüyecek

MDN İstanbul

Amerika’nın en büyük denizcilik malzemesi market zinciri West Marine’in dünyadaki tek franchise şubesi olan West Marine Türkiye, büyümesini 2013’te de sürdürdü.
Bu yılı yüzde 25 büyümeyle tamamlamaya hazırlanan West Marine, 2014 yılına dair planları arasında satış ağını geliştirmek ve internet satışlarında atağa geçmek var. Kartal, Kalamış, Bodrum, Marmaris ve Göcek’teki mağazalarıyla deniz tutkunlarına hizmet veren şirket, bu yıl ilk kez Ayvalık’ta bayilik vererek satış noktasını altıya yükseltti.
West Marine Türkiye Genel Müdürü İlkim Sancaktaroğlu, 10 Aralık 2013’te düzenlenen basın toplantısında şirketin 2013 yılını değerlendirirken, gelecek yıla dair hedeflerini de paylaştı. 2014 yılında yeni mağaza açarak satış noktalarını artıracaklarını kaydeden Sancaktaroğlu, İzmir, Antalya ve Mersin’in de içinde olduğu şehirlerde bunun için fizibilite çalışmaları yürüttüklerini açıkladı:
‘‘Orta ve uzun vadeli planlarımızın arasında ağırlıkla marinaların olduğu hemen hemen her yerde mağazalarımız ve bayilerimiz aracılığıyla tüketicilerle buluşmak var. 2014 yılında West Marine Türkiye olarak kendi mağazalarımızı açabileceğimiz gibi bayilik de verebiliriz. Bu arada 2014 yılında büyümemize paralel olarak hem merkez ofisimizde hem de yeni açılacak mağazalarımızda istihdam etmek üzere yeni ekip arkadaşlarını bünyemize dahil edeceğiz. ’’
İlkim Sancaktaroğlu, müşterilerinin büyük bölümünü yat sahipleri, kaptanlar, ustalar ve amatör denizcilerin oluşturmasına karşın 10 binin üzerinde ürün gamıyla herkesin West Marine Türkiye mağazasında kendisine uygun bir ürün bulabileceğini söyledi. ‘‘Müşterilerimiz, mağazalarımızda bakım tamir malzemesinden balık bulucuya, solar panelden kanoya, şişme bottan dıştan takma motora, deniz yatağından bisiklete, can yeleğinden deniz gözlüğüne, yerli ve yabancı denizcilik kitaplarına kadar aklınıza gelebilecek tüm ürünlere tek bir yerden ulaşabiliyor’’ diyen Sancaktaroğlu, giyim tarafında da oldukça iddialı olduklarının altını çizdi.  Çok sayıda markaya ait profesyonel yelken giysileri,  t-shirt, yağmurluk, eşofman, ayakkabı ve terlik gibi farklı ürünlere mağazalarında yer verdiklerini vurgulayan İlkim Sancaktaroğlu, giyim tarafında dünyaca ünlü yeni markaları da portföylerine eklemek için görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Seajet Boyaları’nın da Türkiye distribütörlüğünü aldıklarını ekleyen Sancaktaroğlu, “Birçok yeni ürün için görüşmelerimizi sürdürüyoruz, 2014 yılı başından itibaren yeni ürün çeşitlerini de portföyümüze katacağız ve güçlenerek büyümeye devam edeceğiz” dedi.

İnternet satışları  yüzde 100 arttı
Mağazaların yanı sıra İnternet’ten de satış yaptıklarını belirten Sancaktaroğlu, böylece Türkiye’nin her yerine hizmet verebildiklerini söyledi. West Marine Türkiye Genel Müdürü İlkim Sancaktaroğlu, ‘‘Türkiye’nin her yerinden siparişler alıyoruz. İnternet sitesinden satışlarımızda birinci sırada İstanbul var, onu İzmir takip ediyor. Ankara ve doğusundan gelen siparişler ise toplam internet satışlarımızın yüzde 20’sini oluşturuyor. Örneğin Van’dan şişme bot siparişleri alıyoruz. Zira deniz olması gerekmiyor, göl ve nehirlerde de birçok su sporları yapılıyor’’ dedi. Geçen yıla göre İnternet satışlarının yüzde 100 artış gösterdiğini açıklayan Sancaktaroğlu,  bunu daha da yukarılara taşımak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Sancaktaroğlu, bu doğrultuda www.westmarine.com.tr web sitesini daha kullanıcı dostu yapmak için yenilediklerini ve yenilenen web sitesini kullanıcılarla Ocak ayında buluşturacaklarını söyledi.

“Kurumsal satışları artıracağız”
Tersane ve servislere yaptıkları kurumsal satışların şu anda toplam satışlarının içerisindeki oranını daha da yukarılara çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Sancaktaroğlu, yeni ürünler ile bu alanda da önemli ivme kazanacaklarını belirtti. Sancaktaroğlu, ayrıca sigortacılık faaliyeti göstermek üzere kurulan East Marine Sigortacılık adlı şirketleriyle de tekne sahiplerinin hem tekne hem de konut, sağlık gibi diğer tüm sigorta ihtiyaçlarına tek elden çözüm sunduklarını ifade etti.

Bunu Paylaşın