Wärtsilä ve MHI-MME yeni bir enerji çözümü için çalışacak

MDN İstanbul

Mitsubishi Heavy Industries Deniz Makine ve Ekipmanları (MHI-MME) ve akıllı teknoloji grubu Wärtsilä, gemiler için yeni bir enerji çözümünün ticari pazarlamasıyla ilgili mutabakat imzaladılar. İki şirket, deniz araçları için daha yüksek güç üretme kapasitesi ve daha yüksek pervane tahriki sağlamak için çalışacak.

MHI-MME’nin atık ısı geri kazanım ve enerji tasarrufu sağlayan güç üretim sistemi (WRS) ile Wärtsilä’nin şaft jeneratör sistemleri için olan operasyonel kontrol teknolojisini birleştiren yeni çözüm, daha fazla enerji verimliliği sağlayan gemi navigasyonuna ve gelişmiş Enerji Verimliliği Tasarım Dizini’ne (EEDI) imkân tanıyor.

Dikkat çeken bir yenilik, WHRS’nin kararlılığını iyileştirmek için (PTO / PTI) şaftlı jeneratör sisteminin WHRS ile birleşmesidir. Ana motorun ve gemi şebekesinin yüküne bağlı olarak, WHRS bazen şebeke tarafından ihtiyaç duyulan enerjiyi aşan elektrik enerjisi üretir.  Bu tür enerji, pervane şaftını tahrik etmek için PTO / PTI jeneratörü aracılığıyla kullanılabilir. Tam yükte, artı enerji, kardan miline doğrudan uygulanarak geminin sürüşüne yardımcı olmak için kullanılabilir. Düşük ana motor yükünde, WHRS bir dizel jeneratör grubu ile paralel çalışabilir. PTO işlemi ile bir şaft jeneratörü ile paralel çalışma da kolayca uygulanır.

Patentli tasarım, WHRS jeneratörünü şebekeye doğrudan değil, PTO / PTI şaft jeneratörünün DC bağlantı devresine bağlar. Bu, kısmi yükte türbin sisteminin daha yüksek etkinliğini oluşturmak için düşük hızdaki WHRS’in çalışmasına olanak tanır. Bunu yaparken gaz veya bypass kayıplarına neden olan hız düzenleme valflerinin gerekliliğini ortadan kaldırır.

MHI-MME çeşitli enerji tasarruflu teknolojilere sahiptir ve hepsi bu yeni çözüm için uygun. Bir örnek, MHI-MME’nin güç türbin jeneratörü ile entegrasyon ve bu kombinasyon PTO / PTI jeneratörü vasıtasıyla, 2 zamanlı ana motordan çıkarılan gazla tahrik edilen, yaklaşık 500 ila 2.000 kilovat (kW) aralığında elektriği sağlıyor.

MHI-MME’nin çözümleri şimdiye kadar, aşırı derecede düşük sıcaklıktaki ısı kaynaklarını verimli bir şekilde toparlayan ve kullanan küçük ölçekli ikili enerji üretim sistemleri olan atık ısı geri kazanım sistemleri ve Organik Rankine Döngüsü (ORC) sistemlerinden oluşuyor. Başvurular öncelikle büyük konteyner gemilerine odaklanmış durumda.

MHI-MME, yakın gelecekte yürürlüğe girmek için daha zorlu çevresel düzenlemelere uymalarına yardımcı olmak için geleneksel olarak şaft jeneratörleri kullanan gemiler için en yeni çözümü ekleyerek daha geniş enerji tasarrufu çözümleri dizisi sunacak .

Bunu Paylaşın