Türk Loydu, China Classification Society ile işbirliği anlaşması imzaladı

MDN İstanbul

Türk Loydu, Çin Halk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Çin’in milli klas kuruluşu China Classification Society ile işbirliği anlaşması imzaladı.

Çin’in milli klas kuruluşu China Classification Society’nin Pekin’de bulunan Genel Merkezi’ni ziyaret eden Türk Loydu heyeti, CCS Başkanı Mo Jianhui ve diğer üst düzey yöneticileri ile biraraya gelerek, iki klas kuruluşu arasındaki işbirliği konuları üzerinde görüşmelerde bulundu. Görüşmeler sonucunda Türk Loydu ile China Classification Society arasında teknik işbirliği, uzman personel paylaşımı, ortak klas kurallarının geliştirilmesi ve araştırma ile geliştirme alanlarını kapsayan bir işbirliği anlaşması imzalandı.

Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, Çin’in ulusal klas kuruluşu olan ve 1988 yılından beri Uluslararası Klas Kuruluşları Birliği (IACS) üyesi olan China Classification Society ile işbirliği anlaşması imzalamış olmaktan dolayı memnun olduklarını ve bu anlaşma ile Türk Loydu’nun Çin’de yeni çalışmalar yapabileceğini; IACS üyeleri arasında en genç filoya sahip olan CCS’in IACS üyeliğine dair tecrübeleri ile Türk Loydu’nun IACS üyeliği sürecinde ulaştığı seviyeyi değerlendirdiklerini belirtti.

Bunu Paylaşın