Türk armatörü,BWTS için Alfa Laval’le anlaştı

MDN İstanbul

Türk Armatörleri Balast Suyu Arıtma Grubu Projesi imza töreni, Alfa Laval’in ev sahipliğinde Kadıköy, Wyndham Grand Kalamış Hotel’de gerçekleştirildi.

Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Er Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ergenç yapılan birliktelikle önemli kazanımların elde edildiğine değinerek, “Bu birliktelikte her iki taraf da kazanmıştır. 228 geminin bu projede olmasından dolayı gururluyum. Demek ki birlik ve beraberlik içinde güzel projeler yapılabiliyormuş. Bu tarz birlikteliklerle birçok engeli aşabileceğimizi gördük” dedi.

Simge Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Er, marka seçiminde tarafsız davrandıklarına işaret ederek, “Kimseye yakın olmadık, madem milli bir markamız yok bari milli bir duruşumuz olsun dedik. Bu ürünlerin bir de klas kuruluşlarından onay süreci var ve gemilerimizin çoğunun Bureau Veritas klasında olduğunu gördük. Bu onay sürecinde de avantaj elde edileceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Alfa Laval Türkiye Müdürü Tayfun Aydemir ise yapılan çalışma sürecinin her iki tarafa da değer kattığını söyledi.

Konuşmaların ardından, Türk Armatörleri Balast Suyu Arıtma Grubu ile Alfa Laval arasında, 228 gemiye Balast Suyu Arıtma Sistemi takılması konusunda imza seremonisi gerçekleştirildi.

Bunu Paylaşın