‘Türk armatörü bayrak tercihinde; itibar, emniyet ve ilişkilerin önemini dikkate alıyor’

MDN İstanbul


Marshall Adaları’na idari ve teknik destek sağlayan International Registries, Inc. İstanbul Ülke Müdürü Özgür Aşık, 2020 uygulamalarına geçişte dünya genelinde 28 ofisle armatöre kesintisiz hizmet sağladıklarını söyledi
Farklı tiplerde 4 bin 442 geminin kayıtlı olduğu ve toplam tonajı 162 milyonun üstünde bulunan Mashlall Adaları (RMI), Türk sahipli gemilerin en çok tercih ettiği bayraklar arasında bulunuyor. Marshall Adaları’na idari ve teknik destek sağlayan International Registries, Inc. (IRI), bayrağın Türkiye marketindeki payını artırmasına yardımcı olmakta. Marshall Adaları’na kayıtlı Türk armatörlerine ait 207 parça Türk gemisi bulunmakta. Bu gemiler RMI filosu içerisinde yüzde 4,65 oran teşkil ederken, gros tonaj olarak 5,588,130 GRT ile dünya genelinde yüzde 3,44 oranında yer tutmakta.IRI İstanbul Ülke Müdürü Özgür Aşık, Türk armatörlerinde, özellikle dökme gemilerde 2018 senesinde pozitif bir hareket görüldüğüne dikkat çekerken; Türk yatırımcıların 2019 senesinde gemi alım-satımı ve yeni inşa projelerinde daha aktif olacağına inandığını vurguladı.

IRI İstanbul Ofisi olarak, Türk denizcilik camiasına Türk ekiple hizmet vermekte olduklarını belirten Aşık, “IRI İstanbul, farklı büyüklükteki armatörler ile avukatlar, Klas Kuruluşları ve brokerler gibi birbiriyle bağlantılı muvaffak Türk denizcilik camiasının bir parçasıdır. IRI İstanbul Ofisi’nin başarısının, yerel marketin bir parçası olmak bilincine sahip iletişim yeteneğinden kaynaklandığına inanmaktayız. Çok sayıda armatörün sadece maliyete odaklanmadıklarını biliyoruz, onlar itibar, emniyet ve ilişkilerin önemini dikkate almaktadırlar,’’ diyerek Türk armatörünün tercih nedenlerini etkileyen faktörlerden birinin de sağlıklı iletişim kurmak olduğuna dikkat çekti.

Marshall Island İdaresi’nin, sektördeki kural değişikliklerinin artışından dolayı, gemilerin gerekliliklere tam uyumlu olmasını sağlamak için, armatörlere rehberlik ve yardım hizmetlerini en öncelikli hizmet olarak değerlendirmekte olduğunu belirten Aşık; bu önceliğin mevcut kurallardaki değişiklikler sürerken ve yeni gereklilikler yürürlüğe girerken, gemi sahiplerinin lehine olduğunun altını çizdi.

Zorlu bir süreç olan 2020 senesine geçişlerin en hassas şekilde sağlanması için özveriyle çalıştıklarını dile getiren Aşık; IMO sülfür gerekliliklerinin uygulanmasının en verimli şekilde sağlanması için bir iç süreç başlattıklarını söyleyerek, “IMO ile yakından çalışarak ve müşteriler ile ilişkileri güçlendirerek, dünya genelindeki 28 ofisimizle, Marshall Adaları bayraklı gemilere destek sağlıyoruz. Buna ek olarak, Ballast Management Convention uygulaması ile ilgili de benzeri bir destek sağlamaktayız. Marshall Adaları İdaresi, ofislerini farklı zaman dilimlerindeki konumlarda açarak, zaman farklılıklarını ortadan kaldırmak suretiyle armatörlere ve operatörlere, acil ve zor durumlarında kesintisiz hizmet sağlamaktadır. Tecrübeli ve konusunda uzman kişilerden kurulu BWM ekibi; Hong Kong, Londra, Pire ve Reston/Washington DC’de yerleşiktir. Dünya genelinde armatörlere ve operatörlere hizmet sunacak yetkin teknik kadrolarımız her daim hizmete hazırdır,’’ dedi.

Marshall Adaları İdaresi’nin önceliğinin kalite olduğuna da dikkat çeken Aşık, “İdare, tescil öncesinde gemi sahibi, operatör ve gemiyi araştırır. İlaveten, tescil sırasında risk değerlendirmesi yapılır; armatör ve operatörler, gemilerinin İdare’nin kalite şartlarında operasyonunu sağlarlar. Marshall Adaları, USCG Qualship 21’deki statüsünü 14 senedir kesintisiz sürdürmekte olup Paris ve Tokyo MoU’larında Beyaz Liste’dedir. Sonuç olarak, Marshall Adaları bayraklı gemiler, diğer bayraklı gemilere kıyasla, PSC’ler tarafından çok daha az denetlenmektedir. IRI/Marshall Adaları ayrıca, 2018 Eylül ayında Green Award’a üye olmuştur’’ dedi.

Bunu Paylaşın