Sualtında fantastik tatil!

MDN İstanbul

Bu yaz deniz tutkunlarının yeni gözdesi sualtı otelleri olacak. Dubai ve Fiji Adası’nda açılacak olan iki yeni sualtı oteli şimdiden  merak uyandırmaya başladı

Deniz tutkusunda son nokta, sualtı otelleri… Biri Dubai, biri Fiji Adası’nda açılacak olan iki sualtı oteli, doğanın kalbinde fantastik bir tatil imkânı yaratacak gibi gözüküyor. Suyun altında uyuyup odanıza su içi taşıma araçlarıyla gideceğiniz, kahvenizi yudumlarken “Şu geçen balığın türü neydi?” diye düşüneceğiniz günler çok yakında. Amerikan şirketi Bruce Jones tarafından Fiji Adası açıklarında yaptırılan 160 milyon dolarlık Poseidon, denizin 20 metre altında inşa ediliyor. Mercan kayalığı manzaralı altı katlı otelin odaları da denizaltına benzer şekilde inşa edilecek. Posedion’un 2009 yılında açılması bekleniyor.

Dünyanın en lüks otellerinin bulunduğu Dubai’de de bir başka sualtı projesi yürütülüyor. 640 milyon dolar bütçeli Hydropolis’in su üzerinde kalan bölümünde restoranlar ve alışveriş merkezi yer alması planlanıyor. 200 odası bulunacak bu yapının içinde spor salonları ve konser alanı da olacak.

“Sualtında bir tatil için o kadar uzağa gitmeye gerek yok” diyorsanız, İstanbul’da bir sualtı oteli yapılması da gündemde. 2010 yılında bitirilmesi planlanan projeye göre, Beşiktaş’taki Deniz Müzesi ile Dolmabahçe Sarayı arasındaki eski tütün binasının yerine yedi katlı bir sualtı oteli yapılacak. Gazetelerde yer alan bu bilgilere bakılırsa, Tanrıverdi Holding tarafından yapılacak otel için 100 milyon dolar bütçe ayrılmış.

Bunu Paylaşın