STM VE FNSS iyi niyet protokolü imzaladı

MDN İstanbul

Otonom sistemler alanında önemli projelere imza atan STM, IDEF’19 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda kara savunma sistemleri üreten FNSS ile ortak çalışmalar yürütmek üzere bir protokol imzaladı.

STM ve FNSS ile imzalanan ‘‘TOGAN İyi Niyet Protokolü’’ imza törenine STM Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sami Tüfekçi, STM Genel Müdürü Murat İkinci ile FNSS CEO’su Nail Kurt ve FNSS Pazarlama ve Programlar Grup Başkanı Aybars Küçük katıldı. Protokol ile savunma sanayine katkı sağlayacak ileri teknoloji sistemler geliştirilebilmesi adına STM ve FNSS’nin ürettiği farklı platformların entegrasyonu konusunda çalışmalar yürütülmesi hedefleniyor.

Protokol; FNSS tarafından tasarlanmakta ve üretilmekte olan insanlı/insansız zırhlı muharebe araçları, zırhlı personel taşıyıcılar, keşif ve gözetleme araçları ve kule sistemlerine, STM tarafından geliştirilen sabit ve döner kanatlı akıllı mühimmat sistemleri ile keşif ve gözetleme maksatlı mini insansız hava araçlarının entegrasyonu konusunda yapılacak faaliyetleri içeriyor. Bu kapsamda STM ve FNSS, birlikte çalışmalar yürütmeyi, birikim ve tecrübelerini bir araya getirerek güç birliği oluşturmayı ve gelecekte ortak gerçekleştirilebilecek projeler için iş birliği yapmayı hedefliyor.

Bunu Paylaşın