Shell, yüzer LNG tesisinden ilk sevkiyatını gerçekleştirdi

MDN İstanbul

Dünya’nın önde gelen enerji şirketleri arasında yer alan Royal Dutch Shell, dünyanın en büyük yüzer sıvılaştırılmış doğalgaz üretim tesisinden ilk sevkiyatın yapıldığını açıkladı. Açıklamada sevkiyatın, 488 metre uzunluğunda ve 74 metre genişliğindeki Prelude FLNG (yüzer sıvılaştırılmış doğalgaz) gemisi ile Asya’daki müşterilere yapıldığı kaydedildi. Konu ile ilgili açıklamada görüşlerine yer verilen Shell Entegre Gaz ve Yeni Enerjiler Direktörü Maarten Wetselaar, “İlk LNG sevkiyatı Prelude adlı yüzer LNG üretim gemimizden güvenli bir şekilde yapıldı. Bu projede yer alan herkes bu önemli dönüm noktasına ulaşmak için yapılan çalışmalarla gurur duymalıdır” ifadelerini kullandı. Prelude gemisi, son 10 yılda Avustralya’da inşa edilen 8 LNG projesinin sonuncusu olarak biliniyor.
Shell’in yüzde 67,5 pay sahibi olduğu Prelude yüzer LNG üretim tesisinde, Japon Inpex’in yüzde 17,5, Güney Koreli Kogas’ın yüzde 10 ve Tayvanlı CPC’nin yüzde 5 hissesi bulunuyor.
Batı Avustralya kıyılarındaki Prelude gaz sahasında 25 yıl boyunca demirli kalması planlanan tesis, yıllık 3,6 milyon ton LNG, 1,3 milyon ton kondensat ve 400 bin ton LPG’yi üretip ihraç etmek üzere tasarlandı.
Bunu Paylaşın