Sezai Ekrem Selah: Çin ile rekabette aldıkları devlet teşvikleri nedeniyle zorlanıyoruz

MDN İstanbul

Sezai Ekrem Selah

Selah Tersanesi Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Ekrem Selah, Türkiye olarak Çin ile haksız bir rekabet içinde olduklarını vurgulayarak, Türkiye’de üretilen gemilerin kalitesinin göz önünde bulundurulmasına dikkat çekiyor.

Ülkemiz denizciliğini derinden etkileyen 2009 krizinden sonra bankaların denizcilik sektörüne kaybettiği güveni, tekrar yapılandırmak için Kredi Garanti Fonu güzel bir araç oldu. Türkiye’nin gemi inşa sektöründeki devamlılığına kısa ve uzun vadede devam edebilmesi için dış pazarlarla rekabet içinde olması gerekiyor. Çin Hükümeti’nin çıkardığı devlet teşvikli gemi inşaatları son dört seneden beri Türk gemi inşa sektörüne büyük darbe vurdu, vurmaya da devam etmektedir. Mesela Çin’in tersanelerine sunduğu teşvik, tersanelerin müşterilere çok esnek bir ödeme planı ile gemilerin teslim edilmesine destek oluyor. Bu destek ile  gemiler, ilk etapta yüzde 10,  sonrasında ise yüzde 90’lık bir ödeme planı ile armatöre teslim ediliyor. Türkiye’de bahsedilen ödeme planı, verilen teklifler ve finansal giderlerin fiyata olan etkisi göz önünde bulundurulduğunda Çin ile rekabet zorlaşıyor. Bu konuda Türk tersanelerinde yapılan işçiliğin kalitesinin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Biz de Ar-Ge’ye önem vererek üretim kapasitemizi ve hızımızı artırmalıyız diye düşünüyorum.

Selah Tersanesi’nin PSV ve kimyasal tankerlerde uzmanlığı ve öncülüğü bütün sektör tarafından gözlemlenebilir. İtalya başta olmak üzere Norveç, Almanya, Yunanistan, Fransa ve İngiltere ülkelerine gemi üretiyoruz.

2017 senesinde Türk Armona Denizciliğe yapmış olduğumuz Atlantis Alicante isimli 5.800 dwt’lik kimyasal tanker ve İtalyan Marnavi’ye 83 metrelik Ievoli Amber platform destek gemisini teslim ettik.

Savunma sanayi projelerinde başarılı ve hızlı gelişmelere imzamızı atıyoruz. Tersanemizde yapımı devam etmekte olan lojistik destek gemilerinin ilkini Ağustos 2018, ikincisini ise Mayıs 2019’da Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na teslim edeceğiz. TCG YZB. Güngör Durmuş isimli ilk gemi 4.036 ton motorin, 336 ton JP-5 ve 594 ton tatlı su kargo kapasitesine sahip. Muharip unsurların akaryakıt ihtiyaçlarını karşılayacak ve akaryakıt depolarının bütünleme ikmallerini gerçekleştirecek. Bu kapsamda, gemi seyir halinde iken “Kıçtan Yüzdürmeli Sistem” ile denizde akaryakıt ikmali yapacak. Gemi; komuta kontrol, personel taşıma, kritik yedek parça depolama, yüzer unsurların (fırkateyn, hücumbot, korvet, mayın gemileri ve SAT botları) limanda ve demir yerinde elektrik beslemesini sağlama, cephane ve ikmal malzemesi taşıma ile onarım timi taşıma maksatları için 8 adet konteyner taşıma kapasitesi ve altyapısına sahip olacak. Konteynerlerin gemi üzerine alınması ve indirilmesinde kargo güvertesi üzerinde konuşlu 18 ton kaldırma kapasiteli elektro-hidrolik servis kreyninden istifade edilecektir.

Personel transferi maksadıyla 1 adet vasıtaya ilave olarak, 1 adet can kurtarma botu ve SAT komandolarının harekâtı maksadıyla kullanılacak olan 1 adet SAT vasıtası da gemi üzerinde konuşlu olacak ve vasıta/botların denize indirilmesi/alınması maksadıyla yeterli kapasiteye sahip matafora ve kreynler bulunacak.

Helikopter platformu 15 tonluk genel maksat helikopterinin gece ve gündüz iniş-kalkışına uygun yapıda ve gerekli donanıma sahip olacak.

Ayrıca gemide asimetrik saldırılara karşı 12,7 mm. STAMP silah sistemi, küçük çaplı operasyonları gerçekleştirmek üzere ”Küçük Cerrahi Müdahale Odası” ile NATO ve TSK haberleşme ağı da bulunacak. Gemide 82 personelin barınması sağlanabilmektedir.

Projenin başından bugüne kadar kazandığımız tecrübeyi 32 senelik özel sektörde yaşadıklarımızın üzerine koyarak tam yol ileri devam etmekteyiz. İleride 2’nci kuşaktan devralacağımız aile şirketimizi askeri projelerle devam ettirip, devletimize ve dünyaya katma değer kazandırmak, bizim en büyük hedefimiz olmuştur.

Bunu Paylaşın