Sedef’in hibrid feribotlarının ekipmanları Elkon’dan

MDN İstanbul

2010 yılında Hollandalı Imtech Deniz Grubu tarafından satın alınan Elkon, Sedef Tersanesi’nde Seaspan için inşa edilecek iki hibrid feribotun elektrik ekipmanlarını, tahrik sistemlerini ve servis hizmetini sağlayacak.
Dizel ve LNG yakıta sahip olacak çift yakıtlı 148,9 metre uzunluğundaki feribotlar hibrid-elektrik tahrik sistemiyle çalışacak ve 59 treyler alma kapasitesinde olacak.
Kanada’nın Vancouver Adası’nda 100 yılı aşkın süredir deniz taşımacılığı yapan Seaspan Feribot İşletmesi, geçtiğimiz günlerde yüksek teknolojiye sahip olacak feribotların inşası için Sedef Tersanesi’yle anlaşmıştı. Feribotların inşasına 2015 yılı başında başlanacağı belirtilirken, 2016 yılı sonlarında feribotların teslim edilerek çalışmaya başlaması planlanıyor. Elkon’un ekipmanların montajına 2015 ortalarında başlayacağı belirtiliyor.
Elkon Satış ve Pazarlama Müdürü Ali Can Yurdakul aldıkları yeni siparişle ilgili değerlendirmelerde bulundu: “Uzun yıllardır birlikte birçok projede çalıştığımız Sedef Tersanesi’nden aldığımız bu yeni siparişlerden dolayı gururluyuz. Tüm siparişlerin zamanında, iyi kalitede ve bütçeye uygun olarak yapılacağına eminim. Hibrid batarya sistemine sahip olan bu feribotlar, karmaşık olduğu kadar inanılmaz derecede yenilikçi. Bu prestijli projede, Sedef’in bize gösterdiği güvenden dolayı mutluluk duyuyoruz.”
“En son teknolojiye sahip olacak feribotlar yaşlanmış gemilerin yerine geçerek sera gazı salınımını önemli ölçüde azaltırken, yüksek seviyede verimlilik, performans ve dayanıklılık sağlayacak.”
Elkon’un Türkiye’de elektrik mühendisliği ve montajı projelerinde pazar lideri olduğuna değinen Yurdakul “50’nin üstünde uzman elektrik ve makine mühendisimiz ve toplam 450 çalışanımızla son 30 yılda 500’den fazla geminin ekipman işlerini teslim ettik” dedi.
Yurdakul, Elkon ve Sedef Tersanesi’nin 20 yılı aşkın süredir Türk gemi inşa sanayinde birçok projeye imza attıklarını kaydederken, Elkon ve bağlı olduğu Imtech Marine Grup’un dizel-elektrik ve LNG yakıtlı hibrid gemilerdeki deneyimleriyle sektörde büyük bir deneyime ve önemli yere sahip olduklarını ifade etti.

Bunu Paylaşın