Rusya’dan Çin’e uzanan tarihi nakliyat

MDN İstanbul

ARC7 buz sınıfı, Rudolf Samoylovich isimli LNG gemisi, Rusya’nın Yamal Yarımadası’ndan Çin’deki Fujian LNG Terminali’ne 20 günde ulaştı.
Teekay tarafından inşa ettirilen, Novatek tarafından işletilen ve Rus Arctic sahili boyunca buz kırıcı kullanmadan ilerleyen 299 metre uzunluğundaki gemi, bu terminaller arasında kasım ayında yük taşıyan ilk gemi olarak tarihe geçti. Rusya’nın Yamal Yarımadası’nda bulunan, Sabetta Terminali’nde sıvılaştırılmış doğalgaz yükleyen gemi, buz kıran yardımı olmadan 7,5 günde Bering Boğazı’na sorunsuz bir şekilde ulaştı.
Novatek CEO’su Leonid Mikhelson, “LNG gemimiz, yolculuğu boyunca buz kırma desteğine gerek duymadan ve çok kısa bir süre içinde nihai varış noktasına ulaştı. Yamal LNG Tesisi’nden Çin Ulusal Offshore Petrol Şirketi’ne (CNOOC) gerçekleştirdiğimiz bu sevkiyatlarla Çin’deki müşteri tabanımızı genişletmeyi hedefliyoruz’’ dedi.
Rudolf Samoylovich, Novatek’in Kuzey Rusya’daki Yamal LNG projesi için özel olarak DSME (Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering) tarafından inşa edilecek altı adet 172,600 m3 kapasiteli ARC7 LNG gemisinin ikincisi olarak 2018 yılında teslim edildi. Gemi, Rus Arktik sahili boyunca buzlu sularda buz kırıcı desteği olmadan çalışabiliyor.
Bunu Paylaşın