Rina ve Dearsan anlaştı

MDN İstanbul

Dearsan Tersanesi’nin inşa etmeyi planladığı 65, 70 ve 80 Bollard Pull kapasitesinde 13 adet romorkörün klaslanmasıyla ilgili anlaşma geçtiğimiz hafta Rina ile Dearsan arasında imzalandı. Böylece, daha önce inşa edilen üç adet romorkörle birlikte Dearsan Tersanesi’nde Rina klaslı gemilerin adedi on altıya yükseldi. Yeni inşa edilecek olan romorkörler AUT-UMS, ESCORT TUG, FIRE-FIGHTING SHIP 1,WATER SPRAY notasyonlarına sahip olacak.
Rina’nın klası altında, Türk tersanelerinde, bu romorkörler dahil, çoğunlukla kimyasal tankerler, kuru yük gemileri, LPG tankerler ve romorkörlerden oluşan 50 adet geminin yapımı halen devam ediyor.

RMK’da inşa edilen dört arama-kurtarma teknesinin klası da Rina’dan
Rina Türkiye Ülke Müdürü Fuat Çakmak’tan aldığımız bilgiye göre; Rina’nın ticari gemilerin yanı sıra askeri gemilerin klaslanması konusunda da faaliyetleri var. RMK Tersanesi’nde Savunma Sanayii Müsteşarlığı adına inşa edilecek dört adet arama-kurtarma teknesinin klaslanması Rina tarafından yapılacak. İstanbul Tersanesi’nde dört adet sahil güvenlik botunun ana makine ve sevk sistemi tadilatlarıyla ilgili plan, onay ve sörvey işlemleri de Rina tarafından yürütülüyor.
Tüm plan onay işlemlerini yerli mühendislerden oluşan teknik kadrosuyla İstanbul ofisinde gerçekleştiren Rina, her tip, ebat ve malzemeden inşa edilen ticari ve şahsi yatların klaslanması konusunda market lideri. Nisan 2008 itibariyle Türk yat tersanelerinde inşa edilen klaslı ve CE markalı teknelerin sayısı ise 150.

Bunu Paylaşın