Ören Yat İmalatı ve Çekek Yeri Kompleksinde inşaat bu ay başlayacak

MDN İstanbul

Yat imalatı ve çekek bakım onarımı konusunda küresel ölçekte söz sahibi olmak isteyen Sınırlı Sorumlu Yat İmalat Bakım Onarım ve Çekek Yeri Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi üyeleri, faaliyete almayı planladıkları Ören Çekek Yeri Kompleksi inşaatına bu ay başlayacak. Sınırlı Sorumlu Yat İmalat Bakım Onarım ve Çekek Yeri Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi Başkanı Macit Gündoğdu, “Projede 25 milyon euroluk bir yatırım bedeli var. Buna ilave 3 milyon euro da eklenebilir. Arazi ile ilgili fizibilite çalışmaları tamamlandı. Altyapı ve üstyapı süreçleri ihale aşamasında. Bu ay genel kurul toplantımız yapılacak. Burada üyelerin ilk aşamada yatırımla ilgili ödemeleri gündemde olacak” şeklinde konuştu.

31 tersane ile yat bakım ve onarımı yapılacak
Arazi’nin toplamda 350 dönümden oluştuğunu anlatan Gündoğdu, “Şu anda geldiğimiz aşamada Milas Belediyesi’nden inşaat ruhsatı iznini aldık. Tapumuzu 30+10 yıl olarak toplamda 40 yıllığına aldık. İnşaat şartnamemizi de hazırladık, 2 yıl içinde faal hale geleceğiz. İlk etapta çekek yerini faaliyete almayı planlıyoruz, arazi üzerindeki çalışmalar bu ay başlayacak” diye konuştu.

Gökova Körfezinin ‘mavi yolculuk’ için eşsiz bir güzergâh olduğunu kaydeden Gündoğdu, “Bu kapsamda yapacağımız tesis, turizme entegre bir tesis olacak. Amacımız, Türkiye’de mavi yolculuğa çıkan turistlerin son durak olarak geldikleri Gökova’da teknelerinin kışlık bakımını yapmak” dedi. Bu proje ile 31 tersane olarak yurtdışına açılarak yat bakım ve onarım konusunda küresel pastadan pay alma peşinde olduklarını belirten Gündoğdu, bu kapsamda pazarlama faaliyetlerine de ağırlık verdiklerini söyledi.

Gündoğdu, yapılacak komplekste, yat sektöründe kullanılan en büyük liftin (1,000 ton) kullanılacağını söyledi. Ayrıca yapılacak yat bakım-onarım ve imalat merkezinin kapasite olarak bin ile bin 500 arası yatı karşılayabileceğini kaydeden Gündoğdu, “Avrupalılardan daha uygun bir fiyat avantajı sağlayarak, daha etkili olmak istiyoruz. Ayrıca yat konusunda hizmet veren ve bünyesinde 50 ila 100 arası yatı olan acenteleri de bölgeye çekerek daha cazip avantajlar sunma peşindeyiz. İlk etapta küresel pastadan minimum 30 milyon euro almayı hedefliyoruz. Bunu yanı sıra Akdeniz bölgesinde bu derece büyük bir çekek yeri yok. Bunun da bize ekstra bir avantajı olacağını düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Bunu Paylaşın