Nunez: Bayrak Devleti olarak uluslararası alanda sahip olduğumuz liderliği koruyoruz

MDN İstanbul

Andrés Gregorio Nunez
Andrés Gregorio Nunez

Panama bayrağı Türkiye Temsilcisi Andrés Gregorio Nunez, uluslararası denizcilik toplumuna fayda sağlamakta katalizör görevi üstlenmek amacıyla, dinamizmi ve otomasyonu da süreçlerine ilave ettiklerini belirtti
Bayrak siciline kayıtlı yaklaşık 8 bin gemisiyle kuruluşunun 100’üncü yılında Guinnes Rekorlar Kitabı’na “Dünyanın 1 Numaralı Gemi Sicili’’ unvanıyla girmeye hak kazanan Panama bayrağı; alanındaki liderliğinin yanı sıra Türk armatörleri için büyük önem arz eden Klass Kuruluşu Türk Loydu’yla da iş birliği içerisinde. Beyaz Liste’de yer alan Panama bayrağının dünya genelinde denizcilik işlerini de yürüten 65 ülke konsolosluğunda ofisi, 14 adet de teknik ofisi bulunuyor.
Panama İstanbul Başkonsolosu ve Panama Bayrağı Türkiye Temsilcisi Andrés Gregorio Nunez, “Uluslararası bir ticari gemi filosuna sahibiz. Üstünlüklerimiz ve farklarımız sayesinde gelişimimizi, değişimimizi ve güçlü yanlarımızı gösteren bu yolda, elde ettiğimiz başarılar ve önemli dönüm noktaları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi 1993 yılından bu yana, kayıtlı gemi sayımız ve Brüt Tonaj (GRT) bakımında Bayrak Devleti olarak uluslararası alanda sahip olduğumuz liderliğimizi koruyor olmamızdır. 2002 yılından bu yana da Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) bünyesinde seçilen A kategorisi üyelerden biri olarak katılımımızı sürdürmekteyiz. Ayrıca 2002 yılından bu yana Tokyo MoU’nun Beyaz Liste’sinde, 2010 yılından bu yana da Paris Mou’nun da Beyaz Liste’sinde yer almaktayız. Disiplinli ve titiz çalışmalarımız nedeniyle 2017-2020 dönemine ilişkin olarak, Lloyd Sicili Kalite Güvence Birimi tarafından düzenlenen ISO 9001: 2015 Standardı kapsamındaki Kalite Yönetimi Sertifikası’nı da almış bulunmaktayız,’’ dedi.

Nunez, kullanıcı ihtiyaçları ile doğrudan temas halinde olmaya odaklanan, deneyimli ve bilgi sahibi teknik personele ve süpervizörlere sahip olmanın yanı sıra, Tanınmış Kuruluşlar (RO’lar) tarafından yasal belgelerin düzenlenmesini ve Denizcilik İdaresi’ne tekabül eden hakların bir araya getirilmesini koordine eden Gemi Teknik Dokümantasyon Ofisleri’nin de olduğunu belirtti.

“Panama genelinde ticari gemi filolarının güçlendirilmesi ve geliştirilmesi konusunda da çok önemli bir rol oynayan bu teknik ofisler, ticari gemi filomuza çeşitlilik kazandırılmasını ve ticari bilgilerin zamanında sunulmasını sağlamaktalar,’’ diyen Nunez, bu ofislerin daha kaliteli bir hizmet sağlamak adına yeni sistemler geliştirerek sürekli kendilerini yenilediklerini belirtti.

Panama Cumhuriyeti tarafından düzenlenen Teknik Sertifikalara Başvuru ve Söz Konusu Teknik Sertifikaların elektronik formatta düzenlenmesine yönelik yeni platform (MMC-335), Tanınmış Kuruluşlar (RO’lar) tarafından onaylanan ve elektronik yasal belgeleri çevrimiçi ortamda düzenlemesini sağlayan program (MMC-335), Panama bandıralı gemilerdeki elektronik defterlere ve elektronik kayıt defterlerine yönelik opsiyonel ve gönüllülük esasına dayalı sistem (MMC-193) geliştirdiklerini belirten Nunez, bu çalışmaların yeni, kârlı ve geleneksel olmayan deniz pazarlarına adım atılmaya devam edilmesini amaçlayan stratejinin kilit öneme sahip kısmını teşkil etmekte olduğunu belirtti.

Panama bayrağının, uluslararası denizcilik toplumuna ilişkin ortak fayda sağlayacak amaçların elde edilmesi bakımından katalizör görevi üstlenmek amacıyla, dinamizmi ve otomasyonu da çeşitlilik arz eden süreçlerine ilave etmekte olduklarını vurgulayan Nunez, “Panama Gemi Sicili; inovasyon, teknoloji ve enerji verimliliği ile bağlantılı olarak, diğerlerinin yanı sıra denizcilik sektörünün beraberinde getirdiği siber-güvenlik, deniz ulaşımında sera gazlarının (GHG) azaltılması, e-seyrüsefer ve otonom gemiler gibi pek çok zorlukla mücadele edecek yol haritasını oluşturan unsurları içeren kapsamlı bir bakış açısıyla, müşterilerine yönelik sayısız avantaj ve fayda sağlamak için çalışmaktadır’’ dedi.

Bunu Paylaşın