MSC, Batı Afrika’ya Ro-Ro servisi açıyor

MDN İstanbul

Dünyanın önde gelen konteyner taşıma şirketlerinden biri olan MSC, açık deniz Ro-Ro sektöründeki çalışmaları için Batı Afrika’ya servis açıyor. Var olan konteyner servislerini tamamlamak üzere faaliyete geçecek olan Ro-Ro hizmeti, ilk seferini 19 Şubat’ta Le Havre’den yapacak.

Cenevre merkezli firma, Le Havre – Antwerp – Dakar – Conakry – Abidjan – Le Havre rotası ile iki haftada bir Ro-Ro seferi düzenleyecek. Ro-Ro seferlerinde MSC Immacolata ve MSC Cristiana isimli gemileri kullanacak olan MSC, bu iki gemi ile 6 bin 700 araç kapasitesine erişmiş olacak. 2011 ve 2012 yapımı olan bu iki gemi, STX tarafından Dalian’da inşa edildi.

MSC’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, bu yeni iş kolu ile, dorseli kamyonlara ek olarak belirli projeler için kritik öneme sahip ekipmanlar ve ağır parçaların taşıma işlemlerinin de yapılabileceği belirtildi. Bu girişim sonucunda MSC, Batı Afrika’da 2 bölgede, toplamda 20 limanda çalışmalar yapan İtalyan Ro-Ro firması Grimaldi ile de rekabete girmiş olacak. 22 adet çok amaçlı Ro-Ro gemisi işleten Grimaldi, 2 bin 500’e kadar otomobil ve 850 konteyner taşıma kapasiteli gemilere sahip.

Bunu Paylaşın