MPL’in gemisinde Vacon ekipmanları

MDN İstanbul

Nijeryalı Marine Platforms Limited şirketi tarafından sipariş edilen Havyard 857 tipi African Inspiration isimli destek gemisinin donatım işleri tamamlanarak Batı Afrika’ya doğru yola çıktı.

“African Inspiration”, HD857 tip sualtı inceleme, bakım, onarım gemisinin kabuğu (hull) Türkiye’de Cemre Tersanesi’nde inşa edilirken, donatımı Norveç’in Leirvik Limanı’ndaki Havyard Groups tersanesinde tamamlandı. Geminin tüm elektrik tahrik sistemini Norwegian Electric Systems şirketi üstlendi. Dizel elektrik tahrik sistemine sahip geminin ana pervane motor sürücülerini ise VACON tedarik etti. African Inspiration toplam 5 MW gücünde 10 adet VACON düşük harmonikli su soğutmalı sürücüleriyle şubat ayında Batı Afrika’ya doğru yola çıktı. Gemi; geniş indirme havuzu, vinç kapasitesi, ilave yardımcı vinçleri, büyük yaşam alanı ve güvertesi ile dikkat çekiyor.

 

Vacon Türkiye’de
AC motor sürücüler konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden olan Vacon, şubat 2015 itibariyle Türkiye ofisini açarak pazardaki varlığını artırmayı ve müşteri odaklı servis hizmetlerini güçlendirmeyi hedefliyor. Vacon Türkiye Genel Müdürü Emre Gören, Vacon’un kendi ofisi ile temsil edildiği 31. ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.

“Vacon, güçlü distribütörü, sahada yıllardır çalışan ürünleri ve 7/24 destek kapasiteli teknik servis organizasyonu ile zaten uzun yıllardır Türkiye’de mevcuttu. Bundan sonra, kendi ofisimizle birlikte pazardaki varlığımızı güçlendirerek, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza daha yakın olacağız.

Vacon’un Türkiye’de kendi ofisini açması, şirketin ülkedeki gücünü daha da artırmaya yönelik kararlılığının açık bir işareti. AC motor sürücüler alanında Türkiye pazarı son derece yüksek bir büyüme potansiyeline sahip. Vacon için Türkiye’deki başlıca iş alanları; özellikle çimento, maden, demir-çelik, petrokimya gibi sanayi sektörleri; enerji, su ve atıksu gibi altyapı sektörlerindeki motor kontrol uygulamaları; gemiler için elektrik tahrik sistemleri, güneş enerjisi çözümleri ve elektrik motorunun olduğu hemen her alandaki enerji verimliliği uygulamaları olacak.

Pazardan daha hızlı büyümeyi hedefliyoruz, bu da faaliyetlerimizi yeni bölgelere ve yeni kanallara genişletmemizin gerekliliğine işaret ediyor. Öncelikle Türkiye’deki satış ve teknik servis hizmetlerimizin, müşterilerimize daha kapsamlı bir hizmet anlayışıyla ulaşmamıza olanak tanıyacağından emin olmak istiyoruz. Kendi ofisimizle Türkiye’de bulunmanın, büyüme stratejimizi destekleyeceğine ve Vacon’un marka bilinirliğini güçlendireceğine inanıyoruz”

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın