Mengi Yay yeni projesi VIRTUS’la, Concept Over 40 Meters kategorisinde ödül aldı

MDN İstanbul

Dünyanın sayılı tasarım ödülleri arasında gösterilen İngiltere merkezli, Design Et Al The International Yacht&Aviation 2019 yarışmasında Mengi Yay Yatçılık, VIRTUS isimli 44 metrelik projesi ile Concept Over 40 Meters kategorisinde ödüle layık görüldü.

Tuzla Tersaneler Bölgesi Nuh Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren MENGİ YAY Tersanesi’nde üretilen VIRTUS; zarif ve dinamik dizaynı, yaşam alanlarında yaratılan ferahlık ve geniş iç hacmi, 55 metrekarelik açılabilir platformu (beach club), 4 adet stabilayzerin sağlamış olduğu konfor ile ön plana çıkıyor. Yatın Temmuz ayı ortasında denize indirilmesi planlanıyor.

Çelik gövde ve alüminyum üst binaya sahip VIRTUS’un mühendislik tasarımı Ginton Naval Architects, iç ve dış tasarımı ise VYD Yacht Design tarafından yapıldı. 44 metre uzunluğunda, 8,8 metre genişliğindeki VIRTUS’da; 5 kabin, 10 yatak, 4 mürettebat kabini bulunuyor. Ayrıca, 1,450 beygirlik iki motor ile 16 deniz mili azami sürate ulaşan VIRTUS, 12 deniz mili seyir süratine ve 10 deniz mili ekonomik sürate sahip. Yatın seyir menzili ise 10 knot hızda 3,200 deniz mili.

Mengi Yay Yatçılık bundan önce de 45 metre uzunluğundaki AQUARIS isimli motor yat ile 2017 yılı Yacht Interior ödülünü, 27 metre uzunluğundaki SELEDA isimli motor yat ile 2018 Power Yacht 25-40 meters ödülünü kazanmıştı.

Bunu Paylaşın