Melikoğlu: Yüzen ev ve adalarla ilgili kurallarımızı hazırlıyoruz

MDN İstanbul

Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen International Symposium Of Design For Living With Water Etkinliği, Beykent Üniversitesi Adem Çelik Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sempozyuma ilişkin MarineDeal News’a açıklamalarda bulunan Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, Türkiye’de yüzen objelere yönelik çalışmalar yaptıklarına değinerek, “Türkiye’de yüzen ev ve adalarla ilgili Türk Loydu olarak kurallarımızı hazırlıyoruz. Bu sempozyum Türkiye’de ilk defa gerçekleştiriliyor. Türkiye 3 bin 800 kilometreden fazla sahil şeridi olan bir ülke. Maalesef yüzen ev ve adalarla ilgili bir çalışmamız yok. Bununla ilgili yasal altyapının hazırlanması lazım, idare bu konuda bazı çalışmalar başlatmış vaziyette.

Ancak bu konuda birçok kurum ve kuruluşun ortak bir çalışma yapması gerekiyor. Bu gerçekleşirse, Türkiye’de farklı bir istihdam alanı ortaya çıkar. Ayrıca gemi inşa ve yan sanayide de önemli iş alanları oluşur” dedi. Prof. Dr. Ricardo Balbo ise yakın gelecekte birçok insanın suüstünde yaşayacağına değinerek, bu alanda yapılacak çalışmaların önem arz ettiğini söyledi.

Leonardo Da Vinci’nin birçok eserinin suyla ilgili olduğuna işaret eden Balbo, “Leonardo Da Vinci, fetüs duruşundan yola çıkarak bir denizaltı da icat etmiştir. Milano’da su az olduğu için bu kente su kemerleri yaparak zengin bir şehir haline gelmesini sağlamıştır” şeklinde konuştu.

Bunu Paylaşın