Marmara Tersanesi tam kapasiteyle çalışıyor

MDN İstanbul

Yıldırım Holding bünyesinde bulunan Marmara Tersanesi tarafından inşa edilen ve  Holding’in bünyesinde işletilecek olan YM FUJI isimli 11.200 DWT’luk genel kargo gemisi tersane bünyesinde düzenlenen bir törenle denize indi.

Marmara Tersanesi’nde 20 milyon dolara mal olan gemi, Yıldırım Holding Yönetim Kurulu’ndan Ali Rıza Yıldırım, Yüksel Yıldırım, Mehmet Yıldırım ve diğer grup yöneticileri,Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurulu başkanları, firma yetkililerinin de katıldığı törende Genel Müdür Elif Artan ve Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Zorlu hazır bulundu.

Fildişi Sahilleri’ne 45 feribot
Törende basına açıklamada bulunan, Yıldırım Holding CEO’su Yüksel Yıldırım, İstihdam sağlamak ve ülkeye döviz kazandırmak amacıyla gemiyi inşa ettiklerini söyledi. Ayrıca Yıldırım, “Firmamız yurt dışında 19 ülkede ticari faaliyetlerini sürdürüyor. Bugün denize indirilen gemimiz uluslararası sularda üretim yaptığımız ürünleri taşımada kullanılacak.

Bu projenin ardından Fildişi Sahilleri için 45 feribot üretimi ve 11 iskele inşası Marmara Tersanesi’nde gerçekleşecek. Ayakta durmak için bu tür projeleri yapmak zorundayız. Tersanecilik Türkiye açısından zor zamanlar yaşıyor. Artık Uzak Doğu ile rekabet etmekte güçlük çekiyoruz” dedi.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın