Maersk’in konteyner gemisi Kuzey Buz Denizi’ni geçti

MDN İstanbul

Dünyanın en büyük konteyner gemi operatörü ve nakliye gemisi operatörü Maersk’e ait Venta Maersk adlı konteyner gemisi; Vladivostok’tan çıkıp, Kuzey Denizi üzerinden St. Petersburg’a ulaştığı 37 gün süren yolculuğuyla, Asya’dan Avrupa’ya bu rotayı kullanarak ulaşan ilk gemi olma unvanıyla tarihe geçti.
Maersk tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Denizi Rotası geçişinin planlandığı şekilde ve kayda değer herhangi bir kaza yaşanmadan gerçekleştiği belirtildi. Teknik Ofis Şefi ve firma sözcüsü Palle Laursen, “Mürettebatımız ve gemimiz bu benzersiz yolculuktan sağ salim geri döndüğü için çok mutluyuz. Bu deneme bize operasyonel anlamda olağanüstü deneyim kazandırmasının yanı sıra geminin sistemlerini, mürettebatın yeteneklerini ve kıyı bazlı destek organizasyonlarını test etme imkânı verdi,” diye konuştu.
Maersk; yolculuğun başarısına rağmen; bu geçişin sadece yeni bir alanda operasyonel deneyim kazanma ve geminin sistemlerini test etme amaçlı olarak planlanan tek seferlik bir deneme olduğunun altını çizdi. Laursen sözlerine, “An itibarıyla, Kuzey Denizi Rotası’nı halihazırdaki doğu-batı rotaları için uygulanabilir bir ticari alternatif olarak görmüyoruz. Genel olarak ticaret modellerine, nüfus merkezlerine ve müşterilerimizin taleplerine uygun yeni hizmetler sunmayı planlıyoruz. Bununla birlikte, Kuzey Denizi Rotası’nın gelişimini takip ediyoruz. Bu geçiş, günümüzde, yılın sadece yaklaşık üç aylık bir süresi için kullanılabilir durumda ki bu sürenin ilerleyen zamanlar içerisinde değişiklik göstermesi de mümkün. Ayrıca, buzkıran gemilerin bu geçişi gerçekleştirmek için gerekli olduklarını da göz önünde bulundurmamız gerekiyor ve bu da ek yatırım yapılması anlamına geliyor,” dedi.
Yolculuğuna 22 Ağustos günü Vladivostok’tan başlayan Venta Maersk’in Bremerhaven’a varmak için 6 Eylül tarihinde Bering Boğazı’ndan geçmeden önceki duraklarının arasında Vostochny ve Busan limanları bulunuyordu. Yolculuğunun Busan’dan Bremerhaven’a olan kısmında gemi 660 adet soğuk hava konteyneri taşıyordu.
Maersk’e 11 Temmuz 2018 tarihinde teslim edilen Venta Maersk, yedi adet kardeş geminin dördüncüsü. Baltık Denizi’nin bu yeni gemileri; buzkıran sınıfı gemilerin tüm yıl boyunca kullanıldığı soğuk sular (-25 Santigrat dereceye kadar) için özel olarak tasarlanmış olan, dünyanın en büyük buzkıranlarının arasında. Maersk’in alt şirketlerinden Sealand (önceki ismiyle Seago Line) bünyesine hizmet veren ve 3,596 TEU nominal kapasiteye sahip olan gemilerde 600’er adet soğutuculu konteyner soketi bulunuyor.
Bunu Paylaşın