M/V İnce İnebolu Yemen’deki Salif Limanı’na ulaştı

MDN İstanbul

10 Mayıs günü Yemen açıklarında füze saldırısına uğrayarak hasar almasının ardından Suudi Arabistan’ın Cazan Limanı’nda tamir edilen M/V İnce İnebolu Türk gemisinin, Yemen’deki Salif Limanı’na ulaştığı bildirildi.

AA kaynaklı habere göre, Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçlerinin sözcüsü Albay Turki el-Maliki, Riyad’da düzenlenen basın toplantısında, M/V İnce İnebolu adlı Türk gemisinin Yemen’in Salif Limanı’na yanaştığını ve buğday taşıyan geminin yük boşaltım işlemlerinin devam ettiğini açıkladı.

ABD yönetimi, herhangi bir can kaybının yaşanmadığı mayıs ayındaki olayın ardından, Türk gemisine yönelik füze saldırısının Husiler tarafından gerçekleştirildiğini ve bu nedenle olağanüstü hâle geçtiklerini açıklamıştı. Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin aynı günlerde yapılan yazılı açıklamadaysa, “Tamamı Türk vatandaşı 23 mürettebatın bulunduğu gemide saldırı sonucunda herhangi bir can kaybı veya yaralanma meydana gelmemiştir. Uzmanlarımızın söz konusu olayla ilgili tetkik ve araştırmaları sürmekte olup, bu incelemelerin sonuçları bilahare kamuoyuyla paylaşılacaktır,” ifadelerine yer verilmişti.

Bunu Paylaşın